in

Leonard Doroftei, prezent la Dor Mărunt, jud. Călărași

Celebrul pugilist român, Leonard Doroftei, a fost invitat de IPJ Călărași să participe la o acțiune preventivă ce are ca temă canalizarea energiei nu prin violență, ci prin practicarea unui sport.

Acțiunile Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi vizează prevenirea infracțiunilor cu violență, în cadrul “Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”. Polițiștii au mai adus în fața copiilor pe handbaliștii de la AHC Dunărea Călărași, pentru ca micuții să urmeze bunul exemplu al sportivilor.

Poliţiştii s-au întâlnit cu cetăţenii din comuna Dor Mărunt, în scopul informării acestora cu privire la măsurile de autoprotecţie ce trebuie adoptate pentru a nu deveni victimele infracţiunilor săvârşite cu violenţă şi la consecinţele juridice şi sociale în cazul comiterii unei astfel de infracţiuni.

Leonard Doroftei s-a alăturat demersului poliţiştilor şi le-a vorbit celor prezenţi despre efectele violenţei şi le-a oferit alternative la manifestările agresive.

De asemenea, la activitate au participat şi elevi din cadrul CSM Călăraşi, cu un demonstrativ de lupte.

O expoziţie de desene, realizată de elevi din comună, în aer liber ne-a ilustrat cum sunt văzuţi poliţiştii prin ochii copiilor.

Prin vizita lor în rândul comunităţii oamenii legii au subliniat necesitatea formării unui comportament care să excludă manifestările cu violenţă. Tinerilor le-au fost explicate riscurile în plan juridic şi personal pe care le implică adoptarea unui comportament de tip delictual.

doroftei-dor-marunt-2