in

Libanezii de la Remat Calarasi au mers pe mâna Geoană – PSD

Monitorul Oficial a publicat, săptămâna trecută, listele cu donaţiile primite de partidele politice în anul electoral 2009. Partidul Social Democrat (PSD) a reuşit să strângă din donaţii, pentru candidatul său, Mircea Geoană, 8 milioane de lei (2 milioane de euro). De partea cealaltă, Partidul Democrat Liberal (PDL) a obţinut, tot din donaţii pentru candidatul Traian Băsescu, suma de 27, 6 milioane de lei (6,9 milioane de euro).

Libanezii de la SC General Metal S.A.L. – Holding au pariat şi ei pe ambii candidaţi. Una dintre firmele deţinute de holdingul libanez, Remat Călăraşi, a dat 3000 de lei (750 de euro) pentru PDL şi alţi 10.000 de lei (2.500 de euro) către PSD, donaţiile făcându-se la interval de câteva luni. Diferenţele dintre cele două sume demonstrează că cei doi administratori arabi, Tawil Abbas şi Tawil Zouhair, au crezut mai mult în şansele lui Mircea Geoană.

Însă, indiferent de cine a fost în ultimii ani la putere, SC Remat Călăraşi a prosperat. Astfel, dacă în 1999 societatea înregistrase un profit de 11 milioane de lei (2,7 milioane de euro), în 2008 a ajuns să încaseze dublu- 22 de milioane de lei (5,5 milioane de euro).

Citiţi tot articolul pe www.adevarul.ro

Doi funcţionari de la Oficiul de Cadastru Calarasi, soţ şi soţie, trimişi în judecată de DNA

Poliţia Calarasi a confiscat 240 de pachete de ţigări