Liberalii de la Călărași și-au pus viceprimar de la alt partid

Derută printre consilierii PNL în cadrul ședinței de consiliu local, de marți, 18 februarie. Plecarea lui Dragoș Coman pe o funcție de secretar de stat în Guvernul României a vacantat postul de viceprimar al municipiului Călărași.

În ședința de marți, consilierii au avut de votat între Melania Vulpoiu de la PSD și Mircea Buzea de la PDS – Partidul Dreptății Sociale.

Liberalii l-au susținut pe Mircea Buzea, fără să aibă un candidat din partea partidului. Unii liberali s-au gândit când ar trăda partidul: dacă ar vota candidatul altui partid sau dacă ar vota diferit de decizia partidului.

PNL a decis să-l sprijine pe Mircea Buzea pentru funcția de viceprimar din rațiuni de strategie politică. Buzea, alături de ceilalți doi colegi de partid, Nicolae Dragu și Carmen Filimon ar fi putut să susțină un candidat de la PSD. PNL are 10 consilieri iar PSD doar 8, dar cu trei voturi de la PDS ar fi putut să cucerească un loc în executiv.

Lui Drăgulin nu i-a convenit o astfel de perspectivă, astfel că a preferat să dea postul către alt partid. Partid care-l va ajuta să aibă majoritate în Consiliul Local până la finalul mandatului. Deci, PNL a pierdut un viceprimar, dar a câștigat controlul Primăriei. Sau mai bine zis l-a păstrat.

Mircea Buzea a fost votat de 12 consilieri, iar Melania Vulpoiu de șapte.

Citește: Pomelnicul fostului viceprimar Dragoș Coman, lăsat lui Mircea Buzea

Unii au citit și asta: