in

Liceeni din Călărași, implicați într-un proiect despre tutun, alcool și droguri

mesajulmeuantidrog Calarasi

În anul școlar 2021-2022, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Călărași, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Călărași, implementează proiectul local ”O altă provocare!”, în scopul creşterii nivelului de informare, educare şi conştientizare a populaţiei şcolare cu vârsta de 15-16 ani, în vederea neînceperii sau întârzierii debutului consumului de tutun, alcool, canabis şi noi substanţe psihoactive.

În perioada octombrie 2021 – iunie 2022, sunt programate 30 de activităţi de informare şi educare adresate unui număr de 250 elevi din clasele a IX-a și a X-a, din 6 licee, cu privire la consecinţele nocive ale consumului de tutun, alcool, canabis şi noi substanţe psihoactive, în vederea promovării unui comportament de viaţă sănătos şi evitarea sau întârzierea consumului.

Fiecare clasă implicată în proiect va participa la 3 activități interactive susținute de reprezentanții CPECA Călărași, unde vor fi abordate teme cu privire la „Alcool – ne putem distra şi fără?”; „Tutun – implicaţii socio-medicale” şi „Droguri – factori de risc şi de protecţie. Legislaţie”.

Activitățile proiectului au început la Liceul Tehnologic ”Ion Ghica” din Oltenița și Liceul ”Alexandru Odobescu” din Lehliu Gară, urmând ca în până la finalul anului școlar să fie implementat în alte 4 licee, având în vedere și măsurile impuse pentru prevenirea infectării cu SARS-CoV- 2.