Liga a 2-a la fotbal: Încă o remiză pentru Dunărea Călărași

Sâmbătă, 31 august 2019, a avut loc meciul de fotbal dintre Dunărea Călărași și Ripensia Timișoara.

Partida a contat pentru etapa a 5-a din Liga a 2-a, Casa Pariurilor.

Cu moralul ridicat după remiza obţinută în urmă cu o săptămână la Miercurea Ciuc, Dunărea a început relativ prudent partida. După câteva momente de tatonări, Dunărea iroseşte prima ocazie în minutul 6, când Thaer Bawab a reluat cu capul peste transversală dintr-o poziţie bună. Tot el avea să-şi treacă în cont şi a doua ocazie în minutul 11, şutul său din careu trecând peste poartă.

Ripensia bifează prima mare ocazie în minutul 13, când balonul trimis de Albert Voinea a muşcat bara transversală.

Dunărea revine în atac, irosind o altă oportunitate prin Robert Boboc în minutul 28, trasorul trimis de la peste 25 de metri trecând puţin pe lângă bara laterală.

Spre finalul primei părţi, bănăţenii produc ceva emoţii în careul Dunării, însă defensiva noastră e la post.

Pauza pare să fie un sfetnic bun, „galben – albaştrii” reuşind în minutul 52 să se desprindă şi pe tabelă. Bogdan Rusu e faultat în careu, iar penalty-ul e transformat cu precizie de căpitanul Georgian Honciu.

Urmează 2-3 minute de foc la poarta Ripensiei, Bogdan Rusu şi Robert Boboc ratând din poziţii clare.

Ripensia ripostează prin şutul lui Apro trimis de la 20 de metri, nu cu mult peste poartă.

Dunărea se putea desprinde în minutul 72. Bogdan Rusu centrează perfect în careu, însă, din alergare, Ciprian Gliga (intrat la pauză în locul lui Bawab) trimite pe lângă poartă, deşi era faţă în faţă doar cu tânărul portar Mociu.

Şi cum ocaziile se răzbună, în loc de 2-0, tabela se închide la 1-1. Centralul Sergiu Popa dictează în mod eronat penalty pentru Ripensia în minutul 90, apreciind că balonul ar fi fost oprit cu mâna de Şandru, care a atacat mingea prin alunecare. Execută Adrian Zaluschi – un „decar” cu reale calităţi şi Ripensia pleacă de la Călăraşi cu un punct nesperat.

Dunărea bifează a doua remiză consecutivă, aflându-se cu 2 puncte pe 18. Sâmbăta viitoare, 7 august, „galben – albaştrii” vor juca în deplasare cu ultima clasată, Sportul Snagov, învinsă de UTA Arad cu 4-0.

Unii au citit și asta: