Liga I, play-out: Încă o înfrângere pentru Dunărea Călărași

În runda a 5-a a play–out-ului ligii 1 Betano, Dunărea a fost învinsă de Concordia la Chiajna cu 3-0 sâmbătă, 13 aprilie.

Eşecul este asumat de antrenorul Dan Alexa, care a declarat imediat după ultimul fluier al centralului Horaţiu Feşnic: “Victoria Concordiei e meritată. Fără drept de apel! Astăzi, la ce am jucat, mă refer din punct de vedere al atitudinii, al determinării, am arătat ca o echipă foarte mică. Am crezut că întâlnim o echipă a Chiajnei care e deja resemnată. Este în totalitate eşecul meu. Sunt vinovat şi trebuie să luăm măsuri urgente”, a spus tehnicianul “galben – albaştrilor” care a continuat “Doare această înfrângere pentru că aveam o oportunitate bună de a trece un loc în clasament. Suntem cu ochii pe Hermannstadt la Botoşani. Sperăm să piardă sibienii şi să ne luptăm cu Hermannstadt şi cu Chiajna pentru locul de baraj.”.

Întrebat care au fost plusurile Concordiei, echipă pe care a salvat-o de la retrogradare în sezonul 2016-2017, Dan Alexa a spus fără ezitare “Determinare! Au intrat în joc la 1-0. Începusem să controlăm jocul, am luat acel gol şi apoi şi golul 2 a venit practic din nimic.” a conchis Dan Alexa!

Pentru Dunărea Călărași urmează o altă deplasare dificilă. Duminică, 21 aprilie, va juca în deplasare cu Gaz Metan, ultima oară cele două viitoare rivale încheind nedecis, 0-0, la finele sezonului regulat, şi tot la Mediaş.

Ilfovenii şi-au luat revanşa cu vârf şi îndesat după eşecul suferit la Călăraşi pe 10 februarie, în cadrul etapei a 23-a a sezonului regulat (scor 2-1).

Este cea de-a două înfrângere suferită, în această stagiune, de Dunărea la scor de neprezentare. Prima oară s-a întâmplat pe 16 decembrie la Călăraşi, în faţa lui Sepsi Sf. Gheorghe (etapa a 20-a a sezonului regulat).

În 2019, Dunărea a susţinut până acum 10 partide (5, în cadrul sezonului regulat şi tot atâtea în play – out), obţinând 2 victorii, 5 egaluri şi 3 înfrângeri.

În clasamentul play – out-ului, Dunărea e pe 7 cu 16 puncte iar până la finalul turului va mai juca în deplasare cu Gaz Metan (duminică, 24 aprilie, ora 18.00) şi acasă cu Hermannstadt (sâmbătă, 27 aprilie, ora 16.00).

De partea cealaltă ilfovenii au obţinut o nouă victorie după 19 etape şi… 184 de zile. Concordia a câştigat ultima oară pe 7 octombrie 2018 în partida susţinută în deplasare cu FCSB (scor 1-2), în cadrul etapei a 11-a a sezonului regulat. În cele 19 etape scurse, Concordia a bifat 13 înfrângeri şi 6 egaluri.

Concordia e pe ultimul loc cu 14 puncte şi va mai juca în deplasare cu Poli Iaşi (luni, 22 aprilie) şi acasă cu Gaz Metan (vineri,26 aprilie) pânp la finele turului play – out-ului.

Sursa foto: www.telekomsport.ro

Unii au citit și asta: