in

Localurile din Călărași pot fi ocupate până la 50% din capacitatea maximă

Ca urmare a contextului epidemiologic la nivelul municipiului Călărași, vineri, 23.04.2021, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a adoptat o Hotărâre cu noi măsuri în domeniul sănătății publice.

Astfel, începând de sâmbătă, 24 aprilie 2021, conform Hotărârii CLSU nr.5 / 23 aprilie 2021, în municipiul Călărași se aplică următoarele măsuri:
1. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcolice și nealcolice de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este permis fără a depăși 50 % din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06:00 – 22:00.
2. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă fără a depăși 50 % din capacitatea maxima a spațiului și în intervalul orar 06:00 – 22:00.
3. Măsurile prevăzute la punctele 1 și 2 a se aplică și operatorilor economici care desfășoară activități în spații publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.
4. Prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt premise în spațiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară prevăzute de legislația în vigoare.
5. Operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări servicii în spații închise/sau deschise, publice și/sau private sunt obligați să își organizeze și să desfășoare activitatea în intervalul orar 05:00 – 21:00. Prin excepție în intervalul orar 21:00 – 05:00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.
6. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, este permisă fără a depăși 50 % din capacitatea maximă a spațiului.
7. Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, asftel încît să acopere nasul și gura, în spațiile publice, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă.
8. Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci

Written by infomuntenia.ro

18 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, în Călărași

Filmul săptămânii, la Cinema Călărași (vezi trailer)