Locul I pentru România, la Campionatul Internațional de Robotică din Africa de Sud

Romania a castigat locul intai la Campionatul International de Robotica din Africa de Sud prin alianta echipelor AutoVortex si AutoVortex Fan Courier.

AutoVortex este un club de robotica care reprezinta Romania la concursurile internationale. Echipa este formata din copii din Colegiul National “Tudor Vianu”, coordonati de Ionut Panea, profesor de Finante in cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti.

Echipa de robotica AutoVortex s-a infiintat in luna decembrie a anului 2011 ca urmare a proiectului FTC initiat de Scoala Americana din Pipera. In cadrul concursului FTC, copiii construiesc, programeaza in JAVA si testeaza un robot de lupta sub indrumarea antrenorului, aplicand concepte practice din stiinta, tehnologie, inginerie si matematica (STEM). Acesta se lupta in ring cu un partener contra alti doi roboti adversari.

“Dorim sa initiem cat mai multi copii in tainele robotici si in acelasi timp sa antrenam comunitatea locala in promovarea tinerelor valori”, transmite AutoVortex.

Premii castigate
In anul 2011 si 2012, echipa a ocupat locul I la Campionatul Europei de Est de la Scoala Americana din Bucuresti. In 2012 a luptat in Rusia, de unde s-a intors cu medalia de argint. La Campionatul Mondial din acelasi an a reusit sa termine a doua natiune, dupa Statele Unite.

Citeste mai mult: www.wall-street.ro

Foto: wall-street.ro

Unii au citit și asta: