in

Locurile de joacă pentru copii din Călărași, în curs de modernizare

Săptămâna trecută, Primăria Municipiului Călărași a lansat un program de reabilitare și modernizare a locurilor de joacă pentru copiii din oraș.

În această direcție, au început lucrările de amenajare și modernizare a spațiului situat în Parcul Central (lângă Queen).
Acesta va beneficia de echipamente noi cu tematică marină (leagăne, cățărătoare din plasă, tunel transparent, figurine pe arc reprezentând animale marine) având un design atractiv, în culori vesele, precum și de tartan turnat multicolor, destinat siguranței celor mici.

Valoarea totală a investiției, ce se va realiza pe o suprafață totală de 435 mp, este de 373.740,18 lei (TVA inclus), lucrările de execuție urmând a fi finalizate până la 31 decembrie 2021.
Potrivit prevederilor contractuale, perioada garanției de bună execuție este de 36 de luni de la data efectuării recepției la terminarea lucrărilor. Dotările beneficiază de garanție, suport tehnic și service gratuit pe o perioadă de 24 de luni de la data finalizării montajului acestora.

“Așa cum am declarat, în câteva rânduri, modernizarea locurilor de joacă pentru cei mici reprezintă o preocupare majoră pentru mine și echipa mea. Am început cu Parcul Central iar până la finele anului mai avem în vedere modernizarea altor 3 locuri de joacă din parcurile Florilor, Big 1 și Big 2. În limita posibilităților, vechile echipamente de joacă vor fi recondiționate și ulterior utilizate în alte locații din municipiu. Suntem alături de copii dar și de părinții lor. Această investiție va fi susținută integral cu fonduri de la bugetul local. Nu ne oprim aici, investițiile din această sferă care creează un mediu optim pentru stimularea imaginației, sociabilității și dezvoltării fizice a copiilor vor continua și anul viitor.” a declarat primarul Marius Dulce.