Mai mulți elevi din Călărași au luat parte la ”Politica locală”

Asociația Friedrich Ebert Stiftung a adus și la Călărași un Joc de strategie denumit ”Politica locală”, adresat unui grup de elevi din municipiu, Primăria Călărași fiind partener al acestui demers.

Pe parcursul a două zile, elevi din Colegiul Național Barbu Știrbei, Liceul Teoretic Mihai Eminescu și Liceul Danubius au deprins cunoștințe teoretice despre sistemul politic din municipiul Călărași, experimentând pentru o zi ce înseamnă să fi consilier local, înțelegând mai ușor procesul decizional local.

Elevii s-au reunit în grupuri politice fictive, au pregătit proiecte de hotărâre și interpelări și, ca adevărați consilieri locali, la finalul zilei a doua, au participat la o ședință simulată de Consiliu local.

Elevii s-au întâlnit și cu primarul Daniel Ștefan Drăgulin, cu care au purtat dialoguri constructive, dar și cu viceprimarul Viorel Ivanciu și consilierul local Alina Jipa. Totodată, elevii au primit informații din partea unor colegi din primărie.

”Ce este un joc de strategie?”, ”Ce este politica locală?”, ”Cum se ia decizia în orașul tău?”, ”Atribuțiile consiliului local”, ”Ce îți dorești să schimbi în orașul tău?”, ”Cum se desfășoară o ședință de Consiliu Local?” sunt întrebări la care au primit răspunsuri elevii implicați în jocul de strategie.

Unii au citit și asta: