MANIFESTUL PSD: “AVEM DREPTUL SĂ TRĂIM!”

Scrisoare deschisă  adresată călărăşenilor

Călărăşeni, această scrisoare deschisă  vă este adresată vouă, tuturor celor care v-aţi făcut datoria cetăţenească de a vota, atât la alegerile parlamentare din anul 2008 cât şi la cele prezidenţiale din anul 2009!

Este adresată tuturor celor cărora vi s-a promis că  veţi trăi bine, iar acum trăiţi din ce în ce mai greu. Vă scriu ca deputat în Parlamentul României, ca preşedinte al Organizaţiei PSD Călăraşi, dar, mai ales, vă scriu ca cetăţean român care vă  cunoaşte problemele, care a fost în casele voastre şi ştie cum trăiţi.

Nu este gresit să vă mai spun şi eu, încă o dată: “Călărăşeni, români, vi se pregăteşte ceva! Guvernul vă pregăteşte ceva” . Acesta este noul slogan al guvernului Boc-Băsescu, cel  care vă pregăteşte o viaţa şi mai grea, fără deminitate şi fără speranţa, chiar dacă v-a promis că veţi trăi bine. Actualul guvern propune genocidul social românesc. Tăierea pensiilor şi a salariilor înseamnă condamnarea la moarte a semenilor noştri.

Trimiterea la moarte a românilor cu o nonşalanţa inimaginabilă se pare că este specifică guvernărilor la care au luat parte Traian Băsescu şi Partidul Democrat. Acest guvern clientelar ne goneşte din ţară medicii şi profesorii, ia laptele de la gura nou-născuţilor, îi lasă la voia sorţii pe handicapaţi, omoară spiritul acestui popor, în numele interesului naţional. Social-democraţii au criticat întotdeauna deciziile pe care Traian Băsescu şi guvernul Boc le propun pentru iesirea României din criză şi au soluţiile reale pentru viitorul ţării. Reprezentanţii PNL au fost şi sunt alături de PSD. Împreună susţinem şi votăm Moţiunea de Cenzură care să oprească decimarea poporului român.

Călărăşeni, stă în puterea noastră  să  dăm jos acest guvern antiromânesc. Avem dreptul să nu fim de acord cu “soluţiile” ucigase pe care le propune acesta. Ni   s-a promis că vom trăi bine, avem dreptul să trăim bine! AVEM DREPTUL SĂ TRĂIM!

Călărăşeni, aleşii voştri în Parlamentul României, alături de cei din PSD-PC şi PNL, sunt domnii senatori Constantin Dumitru (PD-L) şi Vasile Nedelcu (UNPR)  şi domnul deputat Stelian Fuia (PD-L). Dumnealor trebuie să vă reprezinte interesele! I-aţi ales pentru ca viaţa voastră să fie mai bună! Aveţi dreptul să le cereţi să voteze alături de noi Moţiunea de Cenzură! Trebuie să vă asculte şi să vă înţeleagă! Trebuie să vă cunoască problemele şi să ţină cont de dorinţele voastre! Aveţi acest drept, iar ei au această datorie!

Partidul Social-Democrat vă ascultă, vă  înţelege şi vă respectă deciziile! Spuneţi-ne problemele voastre! Toate nemulţumirile şi propunerile pe care le aveţi vor ajunge la domnul Prim-Ministru Emil Boc şi vor fi cunoscute de guvernanţii României!

Începând de sâmbătă, la Călăraşi, Olteniţa, Fundulea , Budeşti şi Lehliu-Gară şi începând de luni, pentru doua săptămâni, în întreg judeţul,  PSD Călăraşi organizează acţiunea “AVEM DREPTUL SĂ TRĂIM!” Fiţi alături de social-democraţi! Ei sunt alături de voi!

Oana Niculescu-Mizil
Deputat şi Preşedinte al Organizaţiei PSD Călăraşi

Unii au citit și asta:

8 Comentarii

 1. Aveti dreptul sa traiti…dar nu numai voi PSD-ilor!…Ati impartit intre voi tara asta,peste tot sunt numai vilele voastre,masinile voastre luxoase,pamanturile voastre nesfarsite si apele voastre.Toate sunt PSD.Tara asta ar putea sa se numeasca PSD ca majoritatea romanilor nu nu mai au nimic aici.Erau si parintii vostri din PCR hulpavi dar nu ca voi…

 2. Nu domnule Sârbu,ţara asta ar trebui să se numească…
  “SĂ TRĂIŢI BINE”

  La noi, “iarna nu-i ca vara”
  Nici “ziua nu e ca seara”
  La noi, boala, zău nu vine,
  Fiindcă-avem “să trăiţi bine!”
  Domnule, hai spune,
  Şti cunva de unde vine?:

 3. Imi plac versurile acestea;sunt hazlii si satirice desigur dar expresia,,sa traiti bine”este de fapt o urare nu o ironie si nu are ca obiect saracirea populatiei despre care scriam eu.Oricum scrieti ce vreti si mai bine sa scrieti in versuri ca asa va avea o valoare literara.Dupa cum poate ati observat si dumneavoastra comentariile noastre nu conving pe nimeni si nici nu am auzit vreodata vorbindu-se pe strda despre politica pe internet sau macar despre comentarii in sine iar noi cei care ne straduim sa le scriem o facem mai mult pentru amorul propriu astfel ca exprimarea in versuri este o idee buna pentru moment…

 4. ../dar acestea:

  “SĂ TRĂIŢI BINE”
  (poezie cu iz politic)

  La noi iarna nu-i ca vara
  Nici ziua nu e ca seara.
  La noi boala, zău nu vine,
  Fiindcă avem “să trăiţi bine!”

  La noi, bun e vinul, nu-i ca apa,
  Nici friptura nu-i ca ceapa.
  Asta ştie orişicine.
  Noi avem “să trăiţi bine!”

  La noi speranţa de viaţă
  Este-adusă mai în faţă.
  Pe noi, minciuna ne ţine,
  Că avem “să trăiţi bine!”

  Avem şi o floare-n glastră:
  “Aici sunt banii d-voastră.”
  Asta tot de-acolo vine,
  De la “să trăiţi bine!”

  La noi, trecutu-i viitor.
  Bătrânii de foame mor.
  Copilul, la noi se ţine
  Numai cu “să trăiţi bine!”

  Când plângem, ne bucurăm.
  Când îngropăm, ne distrăm.
  Cine pleacă nu mai vine,
  Ia cu el “să trăiţi bine!”

  La noi, ziua nu-i ca noaptea.
  Nici viaţa nu e ca moartea.
  Toate-acestea le susţine
  ZEUS SĂ TRĂIŢI BINE!

  Doar el poate să spună
  Că adevărul e minciună.
  Numai el gândeşte bine,
  El ne dă “să trăiţi bine!”

  “Cine-i harnic şi munceşte,”
  El spune că leneveşte.
  Că ţara, nu te mai ţine
  Nici măcar cu “să trăiţi bine!”

  O asemenea zicală,
  Nu putea ca să apară
  Decât de la zeu ,vezi bine,
  El spune “SĂ TRĂIŢI BINE!”

 5. E buna rau!…nu citisem asta,stiam doar urarea si chestia cu:,,iarna nu-i ca vara”dar se pare ca expresiile astea au reinviat simtul umorului.Imi aduc aminte cate bancuri si astfel de versuri auzeam pe timpul lui Ceausescu,despre el fireste.Romanii au o adevarata vocatie in a-si critica si dispretui conducatorii si uneori chiar ii si omoara.Putini au scapat vii dealungul istoriei si de aceea trebuie sa avem grija sa nu atribuim aceasta maladie generatiilor tinere pt ca noi asa suntem ,de cand cu dacii!”

 6. Taracila nu mai are ce face la partid.A fost si ramane un ,,mare om”si asta o recunosc multi politicieni dar segmentul de istorie pe care s-a suprapus el foarte bine s-a sfarsit.Ce sa le spuna el acum tinerilor de le PSD?…ca averea se face prin munca?…sau ca scoala si nu puscaria sta la baza formarii psihosociale a unui om?…cine l-ar crede?…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*