Marco Antonio, pe prima treaptă a podiumului la Campionatul din Ucraina

În perioada 26-31.03.2019, a avut loc turneul internațional de box “Sergey Danilchenko” din Kharkiv (Ucraina). A fost un turneu de pregătire pentru Campionatul European de juniori 2019.

De la Călărași, a participat Manea Marco Antonio, legitimat la CSM Călărași, antrenat de Valentin si Georgian Anghel.

La finalul competiției, Manea Marco Antonio a obținut locul I, dupa ce a învins adversari de calibru, din țări cu un box foarte dezvoltat ca Georgia si Azerbaidjan.

În finală, Marco a trecut de sportivul ucrainian Andryj Kostenko cu o decizie de 5-0.

Adrian Preda (54 kg), vicecampionul european en-titre, a fost al doilea român care s-a luptat pentru medalia de aur. El l-a întâlnit pe ucraineanul Vitalii Shturypita. Meciul aa vut aceeasi soartă cu cea a lui Marco: decizie de 5-0.

Alți doi români au ajuns în finale – Roman Samuel (categoria 57 kg) și Alexandru Ungureanu (categoria 60 kg). Ambii au pierdut meciurile finale.

Cu două medalii de aur, două de argint şi două de bronz, România a ocupat locul 2, după Ucraina, în clasamentul pe naţiuni, depăşind echipe foarte puternice şi titrate ca Georgia, Azerbaidjan, Bulgaria sau Belarus.

Juniorii români vor lupta la campionatul European de juniori, care se va desfăşura în acest an la Galaţi (22 mai – 2 iunie).

Unii au citit și asta: