in

Marian Dinulescu:”Nu am negociat nimic cu Filipescu”

marian-dinulescu-calarasiPentru că multe din primăriile conduse de primari ai PDL nu au primit nici măcar un leu din sumele solicitate pentru cofinanţarea unor lucrări, consilierii judeţeni PDL au părăsit sala de şedinţe, în semn de protest, la şedinţa de Consiliu judeţean din data de 30 septembrie. Ei au acuzat atunci executivul Consiliului judeţean Călăraşi că a politizat repartizarea banilor pentru primăriile din judeţ.

Nou prefect al judeţului Călăraşi, Niculae Enciu, care a primit funcţia la recomandarea PDL Călăraşi, a atacat în contencios administrativ hotărârea de consiliu judeţean, invocând nereguli în procedura de aprobare a criteriilor de repartizarea a sumelor.

Preşedintele Consiliului judeţean, Răducu Filipescu (PNL) a declarat că de teamă ca nu cumva banii să se piardă, sfârşitul anului fiind aproape, a negociat cu PDL o nouă repartizare a banilor. Aşa se face că la şedinţa din 26 octombrie consilierii PDL au votat anularea hotărârii atacate de prefect şi o nouă repartizare a banilor, de data aceasta mai avantajoasă pentru primarii PDL.

Liderul PDL, Marian Dinulescu vine acum şi spune că el n-a negociat nimic: “Nu am negociat nimic. Am reuşit să impun un nou criteriu, cel al populaţiei. N-am negociat banii publici. Dacă nu se schimba prefectul… nu ne primeau nici la uşă”- a declarat preşedintele PDL Călăraşi.