in

Mărțișoare și flori pentru doamnele din azilul de bătrâni de la Poarta Albă

martisor1

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, Fundația “Solidaritatea Culturală pentru România – ARS XXI”, membrele de la Marea Lojă Feminină a României și Asociația “Femeia Schimbă Lumea” a organizat evenimentul cultural-artistic “Cânt pentru tine!”, azi, 7 martie 2016, la C.I.A. Poarta Albă (azilul de batrâni).

În cadrul evenimentului, reprezentanții celor trei organizații au oferit doamnelor tradiționalul Mărțișor, flori și cadouri. În același timp, a avut loc un spectacol inedit, care a fost susținut de micii muzicieni din clasa a II-a B de la Colegiului Naţional de Artă – Regina Maria din Constanța.

Invitatul de onoare al evenimentului a fost doamna Anca Nicolescu, Marea Doamnă a Masoneriei Feminine din România, Vicepreședintele Fundației SCR ARS XXI, care și-a dedicat întreaga viață în slujba oamenilor iubind cultura, artele, promovând elitele, tinerii și copiii talentati. Este formatoare a elitei feminine, susținătoare a unei societăți juste morale, tolerantă și multiculturală, care nu i-a uitat niciodată pe cei aflați în nevoi.

“Femeia de astăzi, veriga importantă a societății modernă, trebuie să fie puternică, hotărâtă, independentă, în stare să se descurce singură, sigură pe ea, dar în același timp sensibilă și să nu-și piardă din feminitate. Femeia din societatea modernă a evoluat atât de mult încât poate să se implice și chiar să conducă mai multe domenii de activitate ale societății.

Prezența femeii este foarte necesară atât în mediul politic și social, cât și în domeniul cultural, în artă și educație. Pentru că luna martie este a Femeii – fie că este vorba de mame sau bunici, venim să aducem puțină bucurie sufletelor lipsite de mângâiere. Poate nu e mult, însă pentru aceste doamne orice mângăiere este extrem de importantă”, declară Anca Nicolescu.

Fundația Solidaritatea Culturală Română Ars XXI a organizat, în decursul timpului, mai multe acțiuni caritabile în București și în alte orașe din România. Fundația și-a propus, în cadrul acestor evenimente cultural-artistice, să-i aducă într-un singur loc pe toți cei care vor să-și exprime solidaritatea față de o multitudine de fenomene sociale actuale.

Dintre acestea, multe evenimente au fost dedicate copiilor orfani şi vârstnicilor instituţionalizaţi, copiilor victime ale inundațiilor, copiilor supradotați din școlile de muzică, care proveneau din familii cu situație materială precară, dar și victimelor din Clubul Colectiv.