in ,

Maternitatea de la Călăraşi rămâne închisă

Maternitatea din Călăraşi a fost închisă la sfârşitul lunii august a anului trecut după ce autorităţile medicale ale judeţului au hotărât reabilitarea şi igienizarea generală din cadrul secţiilor de maternitate şi neonatologie, în urma apariţiei unui focar de infecţie cu Klebsiella pneumonia sever.

În primă fază, Consiliul judeţean Călăraşi a alocat pentru igienizarea maternităţii o sumă de 3,5 miliarde de lei vechi. S-au făcut noi socoteli şi conducerea spitalului a ajuns la concluzia că banii nu prea ajung. S-a făcut apel la Guvern… Ministerul Sănătăţii a canalizat către Călăraşi 15 miliarde de lei vechi. Acum, directorul Spitalului Călăraşi reclamă că banii de la Consiliul judeţean au venit doar pe hârtie şi că doar cele 15 miliarde de la Guvern nu sunt suficiente pentru definitivarea lucrărilor de la maternitate.

Vicepreşedintele Consiliului judeţean Călăraşi, Daniel Drăgulin explică acum de ce banii de la Consiliul judeţean nu mai pot fi daţi Spitalului: „Ei au cerut bani pentru igienizare. Şi acum ei fac reparaţie capitală. Este alt capitol de buget… ar fi o deturnare de fonduri. Banii erau aprobaţi pentru reparaţii curente, nu pentru investiţii.”

După ce ultimul termen anunţat pentru repunerea în stare de funcţionare a maternităţii a fost data de 1 februarie, directorul Spitalului Călăraşi spune acum că maternitatea nu este gata, fără să poată spune când anume vor fi terminate lucrările. Femeile din Călăraşi vor continua să apeleze la maternităţi din afara judeţului Călăraşi. Aşa cum se întâmplă de jumătate de an.

Bani falşi la Călăraşi

Doi oameni au murit de frig în judeţul Călăraşi