in

Maternitatea din Călăraşi – închisă timp de o lunăspital CalarasiMaternitatea din Călăraşi va fi închisă vreme de cel puţin o lună după ce conducerea Spitalului judeţean a hotărât că aceasta trebuie urgent introdusă într-un plan de igienizare şi reabilitare.

Alarma a fost dată de Autoritatea pentru Sănătate Publică Călăraşi, după ce aceasta a primit semnale de la mai multe clinici din Bucureşti, că nou-născuţii ajunşi la ei cu diferite patologii ar putea fi infectaţi în cadrul maternităţii din Călăraşi.

Lucrările de igienizare vor costa aproximativ 100.000 de euro, noul director al Spitalului, Ion Sfetcu, declarând că pe această secţie nu s-a mai făcut curăţenie de 15 ani. Vicepreşedintele Consiliului judeţean, Daniel Drăgulin, l-a contrazis pe director, amintindu-şi că în urmă cu câţiva ani maternitatea a făcut obiectul unei igineizări riguroase, preţeii fiind curăţaţi până la beton, după ce apăruse o suspiciune de infectare cu bacilul piocianic.

Femeile din Călăraşi care vor naşte în perioada de renovare a maternităţii vor fi îndrumate către spitalele din Slobozia şi Olteniţa. În cazuri de urgenţă, naşterile vor fi asistate în cadrul Unităţii Primire Urgenţe (UPU) Călăraşi, după care mamele şi copiii for vi transportaţi la spitalele apropiate.

www.infomuntenia.ro