in ,

Maternitatea din Călăraşi va deveni funcţională la 1 februarie

Maternitatea Călăraşi va fi deschisă, din nou, începând cu data de 1 februarie, a anunţat la Radio Voces Campi, directorul Spitalului judeţean Călăraşi, Ion Sfetcu.

Maternitatea din Călăraşi a fost închisă în luna august a anului trecut după ce Autoritatea pentru Sănătate Publică Călăraşi a primit semnale de la mai multe clinici din Bucureşti, că nou-născuţii ajunşi la ei cu diferite patologii ar putea fi infectaţi în cadrul maternităţii din Călăraşi.

Deşi termenul de renovare a maternităţii de la Călăraşi fusese anunţat pentru luna octombrie, apoi pentru luna noiembrie a anului trecut, de la închiderea acesteia a trecut jumătate de an, timp în care femeile din Călăraşi au trebuit să aleagă să nască în spitale din Bucureşti, Constanţa sau Slobozia. Cazurile de urgenţă au fost rezolvate în cadrul Unităţii Primire Urgenţe (UPU) Călăraşi, după care mamele şi copiii au fost transportaţi la spitalele apropiate.

Lucrările de renovare a Maternităţii Călăraşi au costat 100.000 de euro, cea mai mare parte a banilor fiind alocaţi de la Consiliul judeţean Călăraşi.