in

Maternitatea din Călăraşi va funcţiona, din nou, începând cu 9 noiembrie

maternitatea CalarasiIon Sfetcu, managerul Spitalului judeţean Călăraşi a declarat, astăzi de dimineaţă, la Radio Voces Campi, că maternitatea din Călăraşi va fi din nou funcţională începând cu data de 9 noiembrie.

Maternitatea a fost închisă în luna august a acestui an, la ordinul Autorităţii pentru Sănătate Publică Călăraşi, după ce  s-a determinat că secţia este infectată cu un microb periculos pentru sănătatea copiilor.

Lucrările de reabilitare nu au început nici acum, managerul Spitalului din Călăraşi declarând că abia de mâine se vor derula operaţiunile de atribuire a lucrărilor. Întârzierea demarării lucrărilor s-a produs datorită faptului că Spitalul Călăraşi a aşteptat fonduri de la Ministerul Sănătăţii, însă singurii bani care au venit pentru lucrările de reabilitare au fost cei 3,5 miliarde lei vechi de la Consiliul judeţean Călăraşi.

Pentru că spitalele din Olteniţa şi Slobozia nu mai pot prelua femeile gravide din Călăraşi, acestea au fost îndrumate către spitalele din Bucureşti.

www.infomuntenia.ro