Meci fără spectatori: Dunărea Călărași a obținut victoria pe teren propriu

Duminică, 8 martie 2020, AHC Dunărea Călărași a primit vizita sportivilor de la CSM București, pentru un meci care a contat pentru etapa a 22-a din Liga Zimbrilor.

Din păcate, meciul s-a disputat fără spectatori, decizia aparținând FRH, care la rândul ei a fost somată să ia măsuri de la nivel național, printr-un ordin venit de la ministerul de Interne. Federația Română de Handbal a decis ca toate cluburile care organizează meciuri de handbal până pe 31 martie, să limiteze accesul persoanelor în sala de joc.

AHC Dunărea Călărași – CSM București 29:27

AHC Dunărea Călărași: Șelaru, Rusu – Dospinescu 5, Dumitriu 5, Radojkovic 5, G. Bujor 4, M. Bujor 4, Hanțaru 3, Soare 3, Zacaciurin, Vartic, Vujadinovic, Costea, Păunescu, Broască, Panait. Antrenor: Gabriel Armanu.

CSM București: Krupa, Varo, Merlă – Ramba 6, Teixeira 5, Fotache 5, Georgievski 4, Onyejekwe 4, V. Rotaru 2, Mitu 1, Militaru, Dedu, Becheru, Aungurenci. Antrenor: Daniel Anca.

La finalul meciului, antrenorul Gabriel Armanu a declarat că „e frustrant să joci într-o sală goală. A fost pentru mine prima dată când sunt într-o situație de acest fel. Acest sport este pentru spectacol, pentru spectatori, pentru cei care ne susțin. Îmi pare rău că nu am putut auzi tobele,scandările și încurajările dumneavoastră, dar sunt convins ca ne-ați încurajat din fața televizoarelor. Am câștigat punctele, ne ajută în clasament, dar e ciudat că la sfârșitul jocului nu am putut să ne bucurăm împreună!!!Sperăm să o facem cât de curând posibil!!!”

Despre același meci, Victor Vartic a spus că „E dificil sa joci acasă făară spectatori, ne-a fost foarte greu să ne concentrăm fără ei, practic, noi jucam pentru ei. E bine că am câștigat cele trei puncte și suntem mai aproape de play-off.”

Rezultatele etapei a 22-a
AHC Dunărea Călărași – CSM București20-27 (16-13)
Poli Timișoara – AHC Dobrogea SudD Constanța 22-21 (9-11)
CSM Reșița – CSM Vaslui 24-22 (10-8)
CSM Bacău – CSM Focșani 27-19 (12-9)
HC Buzău – Potaissa Turda31-32 (16-17)
Minaur Baia Mare – CS Dinamo București 29-31 (12-14)
CSA Steaua București – CSM Făgăraș 19-19 (4-6)

Această victorie înseamnă locul 7 în clasament pentru Dunărea Călărași.
Meciul următor are loc pe 12 martie, la Constanța, cu ocupanta locului 4, AHC Dobrogea Sud. Ulterior, la doar câteva zile distanță, pe 15 martie, Dunărea va juca acasă, cu Poli Timișoara.

Unii au citit și asta: