Medalii de argint și de bronz, pentru canotorii călărășeni

În perioada 25 – 29 iulie 2018, România a participat la Campionatele Mondiale de canotaj tineret – Under 23, de la Poznan, Polonia.

Țara noastră a fost prezentă la startul întrecerilor într-un număr de 12 probe.

Antrenorii CSM Călăraşi, Daniel Bănăţeanu, Eugen Suciu şi Mădălina Buzdugan se pot mândri cu două medalii care aparțin și canotorilor călărășeni.

Argintul a revenit echipei feminine, patru rame (W4-), formată din sportivele: Mădălina Hegheș (CSA Steaua), Amalia Bereș (Dinamo), Mădălina-Gabriela Casu (CSM Călărași) și Roxana Parascanu ( CS Dinamo).

în finala masculină de opt plus unu (8+), sportivii Alexandru Chioseaua, Mugurel-Vasile Semciuc, Alexandru Matinca, Radu Constantin, Adam Constantin, Sergiu-Vasile Bejan, Gheorghe-Robert Dedu, Alexandru-Cosmin Macovei și Adrian Munteanu au ocupat locul 3 și au câştigat bronzul. În 2017, călărășeanul Alexandru Chioseaua a devenit campion european, obţinând medalia de aur la Campionatele Under-23 din Kruszwica, Polonia. În 2014, Adam Constantin, sportiv la CSM Călărași, a obținut aurul la Campionatul Balcanic de Canotaj pentru Juniori din Bosnia.

Cu cele cinci medalii, doua de aur, doua de argint si una de bronz, Romania s-a clasat pe locul patru in clasamentul pe natiuni, dupa SUA (5- aur, 1-argint, 2-bronz) , Italia, (3-aur, 3-argint, 6-bronz), si Marea Britanie (3-aur, 3-argint, 2-bronz).

Unii au citit și asta: