in

Medicii de familie din Călăraşi nu şi-au primit banii

mediciMedicii de familie, din Călăraşi şi alte opt judeţe din ţară,  nu au primit la timp banii pentru serviciile prestate în luna iunie, susţin reprezentanţii asociaţiilor medicilor de familie, citaţi de Evenimentul zilei.

Dacă situaţia nu se va redresa rapid, medicii spun că vor fi puşi în situaţia de a nu mai acorda servicii medicale gratuite pentru pacienţi, ceea ce implică şi renunţarea la prescrierea de medicamente compensate. În plus, au de gând să cheme în instanţă casele de asigurări de sănătate.

„În jumătate din judeţe, casele de asigurări de sănătate nu au achitat la timp banii pentru serviciile prestate de doctorii de familie. După ce am făcut presiune şi am trimis notificări, situaţia s-a mai rezolvat în câteva cazuri. Acum mai sunt nouă judeţe unde există încă probleme”, susţine preşedintele Soci e tă ţii Naţionale de Medicină de Familie, Rodica Tănăsescu.

Doctorii de familie susţin că nu au rezerve financiare care să le asigure supravieţuirea şi că trăiesc din ceea ce câştigă de la casele de asigurări de sănătate. „La începutul anului, am acceptat un contract dezavantajos cu asigurările. Acum, nici acest contract nu este respectat în unele locuri. Dacă situaţia persistă, suntem nevoiţi să ne încheiem activitatea”, mai declară reprezentantul medicilor de familie. Asta înseamnă că doctorii nu vor mai prescrie medicamente gratuite şi compensate şi nu vor mai elibera bilete de trimitere şi adeverinţe pentru românii asiguraţi.

Citiţi articolul, integral, în Evenimentul zilei