Meseșeanu vrea ca Pro România să aducă echilibru în CJ Călărași

Pro România a decis să întrerupă demersurile de fuziune cu ALDE. Decizia va fi consfințită în cadrul Congresului Național Extraordinar care va avea loc pe 26 februarie.

Cum se vede decizia la nivelul organizației de la Călărași a Pro România? L-am întrebat pe coordonatorul județean Răzvan Meseșeanu, care a lăsat destul de clar să se înțeleagă că renunțarea la fuziunea cu ALDE i-a luat o piatră de pe inimă:

“Rezultatele de la Parlamentare nu ne îndreptățesc să facem foarte multe comentarii. Cel puțin 6 luni ar trebui să medităm la ce și de ce ni s-a întâmplat. Care au fost cauzele, câte dintre acestea aparțin organizațiilor județene, câte Centrului, câte țin de adversarii politici sau, pur și simplu, de hazard. Așadar, când urnele vorbesc, politicienii care pierd tac. O perioadă.

Există un Comunicat oficial al partidului despre o viitoare despărțire de ALDE, la un Congres extraordinar, în februarie. Nu doresc să comentez prea mult. Asocierea imaginii liderului Tăriceanu cu a liderului nostru nu ne-a adus niciun folos, ci din contră. Asta este opinia mea.“

Dacă alegerile parlamentare au avut rezultate dezastruoase pentru Pro România, partidul condus de Victor Ponta nereușind să intre în Parlament, alta a fost situația la scrutinul local. Pro România are două mandate în cadrul Consiliului Județean Călărași. Cele două funcții de consilier județean sunt ocupate de Răzvan Meseșeanu și Virgil Dumbravă.

Alte două posturi de consilier în cadrul Consiliului Local Municipal Călărași sunt ocupate de Alexandru Chiriță și Vlad Sârzea.

Coordonatorul județean al Pro România, Răzvan Meseșeanu spune ca partidul pe care-l conduce la Călărași să fie un factor de echilibru. Nu vrea să facă opoziție de dragul opoziției, dar nici să sprijine necondiționat inițiativele puterii locale.

“Ne-am propus, pentru Călărași, să susținem proiectele de dezvoltare ale puterii locale, județene, adică ale PSD. Vorbesc aici despre cele care vor fi bine argumentate și astfel vor fi în beneficiul cetățenilor.

Nu văd de ce am fi împotrivă atât timp cât nu se dorește trecerea proiectelor ca prin brânză. Sper să nu se întâmple acest lucru și să existe dezbateri oneste, nemimate în Consiliul județean. De asemenea, pentru a dovedi atitudinea de echilibru pe care dorim s-o promovăm, vom vota, dacă vor exista, proiectele inițiate și de opoziția masivă din Consiliu, adică PNL-USR, dacă vor întruni condițiile de oportunitate, necesitate și bineînțeles legalitate.

Vom iniția propriile proiecte despre care credem că se vor bucura de sprijinul colegilor. Poate fi o viziune idealistă, însă așa cred că este normalitatea în acest  Parlament local, cum este Consiliul județean. Să ne susținem reciproc proiectele, să fie o competiție între ele și nu o îndârjire în a fi cât mai contra. Dacă avem puterea să dăm dreptate adversarului și el nouă, putem trece într-o altă etapă de evoluție politică a societății. – a explicat Răzvan Meseșeanu.”

 

Unii au citit și asta: