Ministerul Agriculturii dezminte că ar fi numit la Calarasi un director mort

Ca urmare a materialului difuzat în această dimineaţă de ‘Realitatea T.V’, conform căruia domnul Radu Gheorghe, fost director coordonator adjunct în cadrul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Călăraşi, a fost reintegrat în funcţie fiind decedat, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurare face următoarele precizări:

Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale nu a emis ordin de reintegrare pentru domnul Radu Gheorghe, fost director coordonator adjunct al domeniului economic în cadrul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Călăraşi.

Domnul Radu Gheorghe a fost eliberat din funcţia publică de conducere de director executiv adjunct al D.A.D.R. Călăraşi prin Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 101/12.03.2009, ca urmare a stării sănătăţii functionarului public, constatată prin decizie a organelor competente de expertiză medicală. Conform acestei decizii, starea de sănătate nu îi mai permitea domnului Radu Gheorghe să îşi îndeplinească atribuţiile corespunzătoare funcţiei publice deţinute.

Astfel, DADR Călăraşi a informat instituţia centrală – MAPDR la acea vreme – cu privire la Decizia asupra capacităţii de muncă a funcţionarului şi a solicitat, conform prevederilor legale, eliberarea din funcţie a acestuia.

Prin urmare, ştirea difuzată de postul de televiziune ‘Realitatea TV’ este complet eronată, fără nicio legătură cu … realitatea – se arată în comunicatul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Unii au citit și asta: