in

Miniştrii PSD şi-au dat demisia din Guvern, Tărăcilă aşteaptă o hotărâre a partidului

Taracila demisiaAstăzi, PSD şi-a anunţat ieşirea de la guvernare, miniştrii cabinetului Emil Boc înaintându-şi demisiile din Guvern.
Prefectul judeţului Călăraşi, Doru Ioan Tărăcilă, care anunţa marţea aceasta demisia din funcţie în cazul în care PSD iese de la guvernare a declarat pentru Portalul de ştiri infoMuntenia.ro că este prematur să ia o hotărâre în acest moment, aşteptând să vadă ce decizie va lua mai departe PSD – partidul care l-a propulsat în această funcţie:

„În acest moment se pare că o parte a protocolului încheiat între PSD şi PDL a căzut, întrucât acesta este mult mai complex: viza participarea la guvernare, un parteneriat în Parlament şi un parteneriat în teritoriu.

Până la acest moment nu există decât o decizie politică de susţinere a ministrului Nica, inclusiv prin asumarea demisiei celorlalţi membri PSD din Guvern. Până în acest moment (ora 13, 01 octombrie 2009 – n.r.), practic, Biroul Permanent sau alt for de partid nu a hotărât ce se întâmplă cu protocolul care vizează cele trei paliere.

Dar în mod sigur, aşa cum v-am spus, orice decizie politică s-ar lua, ea va fi respectată, eu cred că de toţi membrii PSD sau marea lor majoritate…”

www.infomuntenia.ro