in

Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, a fost la Călăraşi

ministrul ilie sarbu la calarasi

Duminică, 6 septembrie, ministrul agriculturii, Ilie Sârbu a fost prezent la Călăraşi, participând la o întâlnire de lucru cu fermierii călărăşeni, la sediul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală. Cu acest prilej, ministrul Sârbu s-a aflat în dialog direct cu circa 100 de fermieri, răspunzând chestiunilor ridicate pe parcursul întâlnirii, se arată într-un comunicat emis de Instituţia Prefectului judeţului Călăraşi.

Întrevederea face parte dintr-o serie de întâlniri iniţiate de ministrul Sârbu în urmă cu câteva săptămâni. Au mai participat la briefingul moderat de directorul coordonator al DADR Călăraşi, Ion Ciulinaru, prefectul judeţului Doru Ioan Tărăcilă, deputaţii, Dumitru Boabeş şi Ioan Damian, şefi de deconcentrate din domeniul agriculturii, specialişti.

„Judeţul Călăraşi este cel de-al 22 lea pe care îl vizitez, în dorinţa de a stabili căi de comunicare cu dumneavoastră, fermierii. Am venit alături de colegii mei din minister tocmai pentru a contabiliza toate problemele cu care vă confruntaţi. La ce nu putem răspunde astăzi o vom face pe parcursul săptămânii viitoare, telefonic. Suntem aici ca să prezentăm situaţia reală şi nu una cosmetizată” a declarat, printre altele, ministrul Sârbu.

În intervenţia sa, prefectul Doru Ioan Tărăcilă a susţinut că: „ascultându-i pe agricultori prezenţi astăzi, în sală, mi-am dat seama că trebuie să facem în mod obligatoriu, câteva lucruri. O primă chestiune e legată de necesitatea ca informarea dumneavoastră să fie mai sustanţială, mai completă şi aş adăuga, mai deasă. La nivelul fermierilor sau arendaşilor lipsesc încă foarte multe elemente de informaţie. Mizăm pe sprijinul dumneavoastră din acest punct de vedere întrucât interesul este comun. Motiv pentru care, rugămintea mea în calitate de prefect către dumneavoastră, domnule ministru şi colegii din minister este ca atunci când apar astfel de cazuri punctuale să fie tratate cu rapiditate şi seriozitate”.

Întrevederea a durat circa două ore, ministrul Ile Sârbu participând, ulterior, la o întâlnire similară  în judeţul Ialomiţa.

În Călăraşi a început campania electorală

Investiţie de 150 de milioane de euro în judeţul Călăraşi