Ministrul Culturii la Călărași: “Palatul Prefecturii poate fi reabilitat”

Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz, s-a aflat, sâmbătă, 13 aprilie, în județul Călărași, într-o vizită de lucru.

Acesta a avut întâlniri cu autoritățile locale, cu reprezentanți ai instituțiilor din subordinea Ministerului Culturii și a participat la parada costumelor din cadrul Festivalului Național de Muzică și Dans din Oltenița.

Ministrul Culturii a dat o veste bună călărășenilor spunând că Palatul Prefecturii poate fi reabilitat cu fonduri de la Institutul Național al Patrimoniului. Ministrul Breaz a precizat că în maxim două luni după ce Consiliul Județean Călărași va depune documentația necesară se poate semna contractul de finanțare. Lucrările sunt estimate la aproximativ 6 milioane de euro.

Senatoarea Roxana Pațurcă a declarat în legătură cu vizita ministrului la Călărași: “În cadrul discuțiilor de astăzi dintre ministru, parlamentari și autoritățile locale s-a ridicat problema avizelor pentru reabilitarea clădirilor de patrimoniu, dar s-a și discutat punctual pe oportunitățile oferite de OUG 76/2018 privind aprobarea Programului de investiții în domeniul culturii, ordonanță care a fost aprobată de Parlament și care a fost trimisă președintelui României pentru promulgare.

Având în vedere faptul că în mass-media local și pe rețelele de socializare s-a ridicat intens problema uneia dintre cele mai importante clădiri de patrimoniu din județul Călărași, Școala Gimnazială Carol I, clădire aflată în patrimoniul primăriei, am decis împreună vizitarea acesteia.
Soluția pentru reabilitarea școlii este simplă – este necesară întocmirea unui proiect cu studiu de fezabilitate, care trebuie înaintat la Ministerul Culturii și Identității Naționale. Acesta va aloca imediat fondurile necesare reabilitării.

Bani la buget sunt, alocați pentru nevoile județului, mai trebuie să avem și responsabili care să îi ceară.
Paradoxul este că, până acum câțiva ani, clădirile de patrimoniu nu erau reabilitate pentru că nu erau bani la buget. PSD a asigurat creșterea economică necesară alocării unor sume importante pentru reabilitarea acestor clădiri. De ce nu se profită de acest lucru?”

Unii au citit și asta: