in

Ministrul Gabriel Oprea a venit la Călăraşi ca să…

Joi, 11 februarie, ministrul Apărării, Gabriel Oprea a venit la Călăraşi. Scopul declarat al vizitei a fost oferirea sprijinului municipiului Călăraşi pentru dezvoltarea unor proiecte sociale în cadrul unor foste unităţi militare.

Deşi a fost anunţată o conferinţă de presă, ministrul Oprea a oferit o simplă declaraţie de presă, în care a repetat bunele sale intenţii pentru sprijinirea comunităţii Călăraşi. Deşi prezenţa, la Călăraşi, a liderului grupului independenţilor din Parlament a fost legată de negocierile pentru obţinerea unor funcţii pentru cei doi parlamentari proaspăt deveniţi independenţi după ce şi-au părăsit partidele pe listele cărora şi-au câştigat mandatele (senatorul Vasile Nedelcu – ex PNL şi deputatul Ion Damian – ex PSD), Gabriel Oprea s-a ferit să abordeze acest subiect, de aceea nici nu a acceptat să primească întrebări din partea jurnaliştilor.

Reprezentanţii PDL Călăraşi deja se gândesc că vor trebui să cedeze din funcţiile care le reveneau pentru a le oferi parlamentarilor independenţi în schimbul sprijinului pe acre aceşti îl vor oferi Guvernului. Deja funcţia de subprefect, care revenea PDL, a fost oferită ginerelui senatorului Vasile Nedelcu (ex-PNL). Zvonurile, neinfirmate deocamdată, vorbesc de mai multe instituţii deconcentrate la a căror conducere parlamentarii Nedelcu şi Damian vor să-şi numească apropiaţii.

Pentru ca ziariştii să nu aibă impresia că au fost chemaţi degeaba, primarul Nicolae Dragu i-a oferit ministrului, în faţa camerelor de luat vederi şi a aparatelor de fotografiat, cheia oraşului. Ministrul s-a prefăcut impresionat şi a făcut o glumă la care a râs singur.