Minivacanța de 1 Iunie: Mai puține accidente rutiere față de anul trecut

Peste 700 de poliţişti au fost la datorie în minivacanţa prilejuită de sărbătoarea zilei de 1 Iunie.

Pentru liniştea şi siguranţa cetăţenilor, la nivelul judeţului Călăraşi, poliţiştii au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, păstrarea ordinii şi siguranţei publice, apărarea patrimoniului public şi privat şi a siguranţei rutiere.

În urma măsurilor adoptate, în această perioadă nu s-au înregistrat evenimente deosebite sau incidente grave. Conform statisticilor existente s-a constatat o diminuare semnificativă a faptelor comise cu violenţă şi a numărului de accidente rutiere grave, faţă de perioada minivacanţei de anul trecut. Au fost sesizate cu 31% mai puţine infracţiuni faţa de anul 2019.

Nu a fost comisă nicio infracţiune de omor, tentativă la infracţiunea de omor sau loviri cauzatoare de moarte.

Au fost organizate 6 acţiuni şi s-a intervenit la 271 de evenimente (+41% faţă de anul trecut), dintre care 259 au fost sesizate prin 112. Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 439 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 206.000 de lei.

Poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru creşterea siguranţei în trafic, fiind constatate 3 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Au reţinut 34 de permise de conducere (+ 32% fata de anul 2019) şi au retras 10 certificate de înmatriculare auto (+ 90% faţă de anul 2019).

Unii au citit și asta: