in

Mircea Geoană: ”Mai multă mâncare românească pe mesele românilor!”

Mircea_Geoana_SuceavaCandidatul PSD la funcţia de preşedinte, Mircea Geoană, şi-a continuat sâmbătă,  campania în judeţul Suceava, unde s-a întâlnit cu fermierii din zonă. El a explicat că a ales acest judeţ pentru a da un semnal puternic cu privire la importanţa agriculturii.

”Criza a demonstrat că principalul motor de relansare a economiei este agricultura. Pe mesele românilor şi chiar pe cele ale străinilor trebuie să găsim mai multă mâncare românească, mai bună şi mai ieftină. Criza m-a învăţat să devin mai naţionalist din punct de vedere economic, în condiţiile în care România poate hrăni 80 de milioane de oameni, însă, românii sunt obligaţi să cumpere aproape 75% din mâncare, din import”, a declarat Mircea Geoană.

Liderul social-democrat a explicat că şansele României stau în recucerirea pieţei interne, dând în acest sens exemplul Poloniei. El a mai subliniat şi faptul că, relansarea economică nu este posibilă fără dezvoltarea mediului rural:“ Este imoral, nefiresc şi necreştin ca oamenii de la ţară să nu aibă servicii medicale de bază iar tinerii să fie obligaţi să plece din ţară.”

Preşedintele PSD a susţinut că proiectul său pentru perioada urmatoare îl constituie lupta împotriva sărăciei: ”Alături de agricultori vom avea până în decembrie o lege a pensiilor, care să îi sprijine pe cei cu pensii mici. Vom încerca să găsim o variantă şi pentru femeile care, chiar dacă nu au muncit la stat, au avut grijă de copii şi de gospodărie şi merită respectul nostru. Priorităţile pentru dezvoltarea satului românesc sunt legate în mod special de minime condiţii de trai, cum ar fi canalizarea şi apa curenta ”a declarat liderul social-democrat. Mircea Geoană a subliniat faptul că doar 2% dintre copiii care se nasc la ţară ajung să urmeze o facultate, din cauza diferenţelor dintre mediul rural şi cel urban:” Vom încerca să găsim soluţii ca şi un copil din Adâncata să aibă aceeaşi şansa ca şi cei care se nasc în Suceava.”

Acesta i-a îndemnat pe locuitorii din zonă să acceseze programe de finanţare europene, cum ar fi măsura 112, prin care se acordă până la 25.000 euro tinerilor care se stabilesc la ţară, pentru a lucra în agricultură.

Pe de altă parte, liderul PSD a recunoscut că partidul pe care îl conduce a înregistrat un anumit recul în zona Moldovei: ”Presiunile şi şantajul într-un judeţ în care pârjolul portocaliu s-a extins şi acum încep să arunce bani cu nemiluita, în zonele controlate de PD-L, sunt un pericol la adresa democraţiei”, a mai spus Geoană. El a declarat că cei care recurg la fraudă şi şantaj vor fi depistaţi de instituţiile statului român şi de cele internaţionale, şi vor trebui să plătească pentru acţiunile lor. El i-a îndemnat pe oameni să meargă la vot şi a enunţat pe scurt esenţa programului său: “O singură Românie, Învingem Împreună!”

Mircea Geoana