in

Mircea Geoană: “Antidotul crizei îl reprezintă păstrarea locurilor de muncă”

Mircea_Geoana_1novPreşedintele Alianţei PSD+PC, Mircea Geoană, a evidenţiat, duminică, în faţa susţinătorilor din Târgu Bujor, că principala sa prioritate ca viitor preşedinte al României, dar şi a guvernului pe care îl va instala până la Crăciun, este păstrarea locurilor de muncă.

„Trebuie protejate locurile de muncă, trebuie ca statul să înceapă să investească în lucrări publice care să nu mai fie date pe criterii politice sau pe criterii de jefuire. Să fie date acolo unde este nevoie de ele”, a spus Mircea Geoană.

Candidatul Alianţei PSD+PC la preşedinţie a subliniat faptul că şansa de relansare economică a ţării o reprezintă investiţiile în oraşele mici, mijlocii şi la sate, investiţii care pot crea noi locuri de muncă îi pot ajuta pe cei cu venituri mici.

„Avem obligaţia să construim o singură Românie, în care un copil născut la ţară, într-un oraş mai mic sau într-o familie necăjită, să aibă acces la educaţie, cu sprijinul statului, ca şi un copil dintr-un oraş mai mare sau dintr-o familie înstărită. Vă chem alături de mine, vreau o singură Românie, bazată pe valorile familiei creştine, a muncii cinstite şi a solidarităţii între oameni. O singură Românie înseamnă grija faţă de pensionari şi faţă de tineri. O singură Românie înseam grija faţă de ţărani şi faţă de muncitori. O singură Românie înseamnă grija faţă de românul de acasă şi faţă de românul din străinătate”, a arătat Mircea Geoană.

Preşedintele PSD a afirmat că  respectând principiul solidarităţii şi aplicând legile pensiilor şi salarizării unitare, famiiile cu venituri mici, pensionarii şi angajaţii din sistemul bugetar cu salarii modeste pot fi ajutaţi să depăşească mai uşor actuala criză economică.

Mircea Geoană a subliniat că  depăşirea crizei poate fi făcută numai salvând actualele locuri de muncă şi nu aplicând măsurile neacceptabile propuse de actualul preşedinte şi de liderii democrat-liberali, de aruncare în şomaj a 20% dintre angajaţii bugetari.