Mircea Geoană: “Băsescu nu vrea ca Boc să trimită bugetul în parlament ca să ascundă dezmăţul facut pe banul public”

Mircea Geoana 4novCandidatul Alianţei PSD+PC la preşedinţie, Mircea Geoană, a subliniat, sâmbătă, în faţa simpatizanţilor din Brăila, că România înregistrează cu fiecare zi noi şomeri, iar acest lucru se întâmplă din cauza scandalului politic şi a lipsei de respect faţă de cetăţeni a actualului preşedinte şi a camarilei pedeliste.

„Nu există obligaţie mai mare pentru un lider politic, pentru un preşedinte, pentru un adevărat bărbat de stat decât aceea de a sta ca pavăză şi ca exemplu atunci când naţiunea pe care o conduci se află în suferinţă”, a afirmat preşedintele PSD.

Mircea Geoană a evidenţiat faptul că nu există explicaţii raţionale pentru amânarea promulgării de către Traian Băsescu a legii adoptate de Parlament, care permite guvernului să trimită bugetul la dezbatere.

Preşedintele PSD a arătat că, de fapt, preşedintele Băsescu nu doreşte ca bugetul pe 2010 să fie dezbătut de Parlament pentru a ascunde opiniei politice dezmăţul cheltuirii banilor publici din perioada în care PDL a rămas singur la guvernare.

„Da, existau bani în buget pentru subvenţii în agricultură! Da, existau bani în buget pentru plata pensiilor şi salariilor! S-au dus însă la mafia asfalturilor”, a remarcat Mircea Geoană.

Candidatul Alianţei PSD+PC a arătat că adevăratul plan ascuns al lui Băsescu, Boc şi Pogea este majorarea TVA şi a principalelor taxe în 2010, măsuri care vor antrena creşterea şomajului, scumpirea alimentelor, a medicamentelor şi deteriorarea nivelului de trai.

„Atunci când actualul preşedinte a spus că nu se mai luptă cu criza, clipa aceea a venit ca o sentinţă peste români, ca o condamnare peste locurile de muncă, ca o dezertare în faţa principalei obligaţii pe care o ai ca preşedinte, de a fi solidar şi de a fi un punct de sprijin pentru poporul pe care îl conduci!”, a afirmat preşedintele PSD.

Mircea Geoană a explicat că guvernul pe care îl va instala până la Crăciun va găsi resurse financiare suficiente pentru salarii,pensii, subvenţii şi investiţii publice strategice, prin tăierea sumelor imense care circulă acum în economia subterană.

Preşedintele PSD a arătat că între 27 şi 46 miliarde de euro anual sunt risipiţi  în mafia alcoolului şi a tutunului, în traficul de petrol neimpozitat.

„Va trebui să spunem stop desfrâului banului public în România!”, a continuat Mircea Geoană. Candidatul Alianţei PSD+PC la preşedinţie a asigurat cetăţenii că va garanta stabilitatea politică şi existenţa unui climat corect şi transparent.

„NU voi mai permite scandal, vrajbă şi răfuială. Vreau să avem unitate şi armonie în România! Vreau să tragem cu toţii în aceeaşi direcţie în România! Unitate, nu dezbinare! Unitate, nu vrăjmăşeală! Unitate, nu scandal şi răfuială fără sfârşit!”, a evidenţiat Mircea Geoană.

Unii au citit și asta: