in

Mircea Geoană, Crin Antonescu şi Gheorghe Ciuhandu au semnat “Parteneriatul pentru Timişoara”

Mircea_Geoana 1 Decembrie Timisoara

Candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, liderul PNL, Crin Antonescu, primarul Sibiului Klaus Johannis si primarul Timisoarei Gheorghe Ciuhandu  au semnat, ieri, parteneriatul pentru Timisoara, accord prin care Gheorghe Ciuhandu il va sprijini pe Mircea Geoana in turul al doilea al prezidentialelor.

Mircea Geoană a spus, referindu-se la el şi la ceilalţi lideri politici, că prezenţa lor la Timişoara, locul de unde a pornit Revoluţia, este un simbol că românii, ca popor, “au găsit şi găsesc tăria de a se aduna în momente-cheie pentru ţară”.

“Sunt un om care crede cu tărie că a venit clipa să facem un efort de reconciliere naţională”, a mai spus liderul PSD, reiterând hotărârea de a avea un Guvern până de Crăciun, condus de un premier independent, în persoana lui Klaus Iohannis. Ca preşedinte al României, în anul viitor am să chem naţiunea română să creăm un model de societate aşa cum au făcut înaintaşii noştri. Nu mai este timpul să avem modele de import. Pe 18 decembrie, în calitate de preşedinte al României, voi fi la manifestarea de respect pe care întreaga Românie o va aduce timişorenilor, la 20 de ani de la Revoluţie”, a adăugat preşedintele PSD.

Crin Antonescu a declarat înaintea semnării “Parteneriatul pentru Timişoara”, că dacă ar fi fost aplicată Proclamaţia de la Timişoara “am fi fost departe acum”, iar dacă punctul 8 ar fi aplicat acum, cel care ar trebui să iasă din politică ar fi Traian Băsescu.

“Dacă am fi aplicat Proclamaţia de la Timişoara şi punctul 8 al Proclamaţiei, am fi fost departe acum. Dacă am aplica acum acel punct, nici eu, nici Gheorghe Ciuhandu, nici Mircea Geoană, nici Radu Sârbu nu ar trebui să plecăm din politică. Ştiţi bine cine ar trebui să plece din politică dacă am aplica punctul 8: Traian Băsescu”, a spus Crin Antonescu.

Primarul Timişoarei a declarat înaintea semnării “Parteneriatul pentru Timişoara”, prin care îl sprijină pe candidatul PSD la Preşedinţie, că  aceia care îl votează pe Traian Băsescu trebuie “să ştie că votează comunismul, şi nu viceversa”. Gheorghe Ciuhandu a spus că speră ca în 6 decembrie să existe o guvernare nouă, cu un premier cunoscut atât pe plan naţional, cât şi internaţional şi un preşedinte care să nu îi învrăjbească pe români, ci să fie un preşedinte al tuturor românilor. “Din păcate, preşedintele pe care l-am avut în ultimii cinci ani nu a corespuns acestor cerinţe”, a spus Ciuhandu.

La eveniment au participat lideri ai PNL şi PSD, între care Ecaterina Andronescu, Dan Nica, Cristian Buşoi, Radu Stroe, Claudiu Brânzan, Ion Bazac, Cristian Diaconescu, Marian Sârbu, Ilie Sârbu, Liviu Dragnea, dar şi poetul Mircea Dinescu.