Mircea Geoană: “După 6 decembrie vom avea un Guvern competent care va salva locurile de muncă”

Mircea_Geoana_FocsaniCandidatul Aliantei PSD+PC la presedintie Mircea Geoană i-a invitat, duminică, de la Focşani, pe toţi românii să strângă rândurile în jurul unui proiect care să unească tara, după cinci ani de scandal si dezbinare. El a spus că guvernul pe care îl va instala după 6 decembrie va avea ca prioritate lupta cu criza şi salvarea locurilor de muncă.

“În capitala Unirii vă cer să ne unim fortele în jurul unui proiect politic si să ducem tara în directia cea bună, după cinci ani de dezbinare, după cinci ani de scandal, după cinci ani de frică, după cinci ani de nenorocire care s-au abătut asupra acestei tări.  De aici din Vrancea vreau să plece în toată tara acest mesaj de schimbare si de sperantă”, a declarat Mircea Geoană.

În fata celor 15.000 de oameni prezenti la mitingul din Focsani, Mircea Geoană le-a cerut, din nou, presedintelui Băsescu si premierului Boc să trimită în Parlament bugetul pe anul viitor, pentru a putea începe discutiile economice care să ducă la relansarea economică si la salvarea locurilor de muncă. Liderul PSD i-a acuzat pe Traian Băsescu si Emil Boc că refuză să trimită proiectul de buget pentru că se tem că se va descoperi modul fraudulos în care au folosit banii publici după ce au scos PSD de la guvernare.

“Am cerut actualului presdinte si actualului premier în mod repetat să trimită în Parlament bugetul pe 2010, pentru că în acest moment avem nevoie de un punct de sprijin. Avem nevoie să începem de undeva discuţia despre pentru relansarea economic şi lupta împotriva crizei. Refuză domnul Băsescu şi domnul Boc. De ce refuză? Pentru că le este teamă ca poporul să vadă ce au făcut de când au rămas singuri la guvernare şi mai ales le este teamă să vadă poporul că nu au soluţii pentru lupta împotriva crizei”, a afirmat Mircea Geoană.

El a mai arătat că în acest moment, nici preşedintele în funcţie, nici premierul în exerciţiu nu au soluţii pentru ieşirea din criză, ba mai mult, vor să mărească TVA, ceea ce înceamnă o viaţă mai scumpă pentru toţi românii. Cu acestă ocazie, Mircea Geoană a susţinut că după ce va fi ales preşedinte, va instala la Palatul Victoria un guvern competent, care să ştie cum să se lupte cu criză şi a cărui prioritate va fi salvarea locurilor de muncă. “Vremea improvizaţiei trebuie să se termine în România”, a avertizat Mircea Geoană.

“Soluţiile lui Băsescu şi ale lui Boc sunt creşterea TVA-ului, ceea ce înseamnă medicamente mai scumpe, alimente mai scumpe, viaţă mai scumpă sau şi mai rău trimiterea în şomaj a 20% dintre bugetari. De aceea vă spun aici la Focşani, un loc unde s-a făcut istorie naţională, după 6 decembrie ca preşedinte al României, voi instala un govern adevărat, cu oameni pricepuţi, cu o majoritate în Parlament. Şi împreună ne luptăm cu criza, salvăm locuri de muncă, dăm pensii şi salarii, dăm subvenţii pentru agricultură şi ne apucăm serios de treabă”, a spus preşedintele PSD.

Liderul PSD a vorbit la Focsani si despre datoria morală pe care Bucurestiul politic o are facă de judetul Vrancea si fată de municipiul Focsani, locul unde s-a înfăptuit unirea.

“Ca presedinte al României voi repara nedreptatea si mă voi achita de obligatia morală si istorică de a dezvolta Focsaniul si Vrancea si Moldova în general pentru că acest lucru este un contract istoric pentru noi”, a anuntat Mircea Geoană.

Nu în ultimul rând, candidatul Alianţei PSD+PC a dat un mesaj şi pentru militarii români: “Aici în judetul dumneavoastră se află si monumentul de la Mărăsesti. Vreau să transmit un mesaj si către ostirea Română, către cei care reprezintă eroii neamului românescu. Niciodată nu a fost armata noastră mai batjocorită si mai târâtă în scandal politic decât în timpul acestui mandat de presedinte. Vă spun, ca fiu de militar, că am să redau demnitatea armatei române, pentru că Armata alături de Biserică reprezintă institutiile fundamentale ale statului roman”.

Mircea Geoana

Unii au citit și asta: