in

Mircea Geoană: Nu ne mai putem permite încă cinci ani de scandal

Mircea Geoana CalarasiCandidatul Alianţei PSD+PC la preşedinţie, Mircea Geoană, a afirmat, sâmbătă, la Constanţa, că alegerile din 22 noiembrie şi 6 decembrie reprezintă o miză colosală pentru destinul şi dezvoltarea României.

„Guvernarea Băsescu-Boc a primit nota cea mai proastă din Europa, 1.9 din 10, la programul anticriză. Sunt ultimii repetenţi din Europa. De aceea alegerile din 22 noiembrie şi 6 decembrie nu sunt despre Geoană sau despre PSD. Această alegere depăşeşte miza despre numele, prenumele sau partidul viitorului preşedinte. Alegerile de pe 6 decembrie vor croi destinul României pentru încă douăzeci de ani”, a subliniat preşedintele PSD.

Mircea Geoană a remarcat că criza economică mondială a fost amplificată de proasta guvernare a ţării şi România are nevoie de un preşedinte care să poată convinge marii investitori să facă afaceri în ţară şi să creeze locuri de muncă.

„A venit clipa să alegem un preşedinte cu experienţă în politica externă, nu unul care să facă o figură jalnică atunci când merge în străinătate, ci să aducă investiţii. Voi lua în avionul prezidenţial oameni de afaceri care să aducă înapoi investiţii şi locuri de muncă”, a afirmat preşedintele PSD.

Candidatul Alianţei PSD+PC la preşedinţie a remarcat că viitorul economic pe care îl propune preşedintele PSD înseamnă disponibilizarea a 20% din cadrele didactice şi personalul sanitar.

„Nu ne mai putem permite încă cinci ani de scandal, de dezbinare şi de direcţie greşită pentru România. A venit clipa în care să alegem un preşedinte care să pună un guvern până de Crăciun şi să croim destinul pe care România îl merită”, a subliniat preşedintele PSD.

Mircea Geoană a arătat că alegerile prezidenţiale sunt vitale pentru viitorul economic al României, locurile de muncă, alocaţiile, construirea de locuinţe pentru tineri şi regăsirea solidarităţii sociale şi a încrederii în propriul destin.

„Dacă vom rămâni dezbinaţi şi vulnerabili nimeni nu va avea milă de noi. În acest moment îndepărtarea lui Băsescu reprezintă un gest de interes naţional. Peste patru săptămâni  va suna ceasul redeşteptării naţionale, se va închide coşmarul scandalului neîntrerup. Românii merită să primească un cadou frumos de Moş Niculae, iar Moşul aduce cadouri celor buni şi nuieluşa de îndreptare celor care se apucă să îşi bată joc de destinul naţional”, a evidenţiat preşedintele PSD.