Mircea Geoană: “Regimul Băsescu-Boc impune o stare de tensiune,intimidare şi şantaj”

Mircea Geoana 4novPreşedintele PSD, Mircea Geoană, a reafirmat, miercuri, în Parlament, că social-democraţii nu sunt de acord cu propunerea ca Lucian Croitoru să fie prim-ministru şi a subliniat că majoritatea PSD-PNL-UDMR îl va repropunere actualului preşedinte pe Klaus Iohannis ca prim-ministru.

Candidatul Alianţei PSD+PC la preşedinţie a remarcat faptul că a propune Parlamentului un guvern care nu are o majoritate parlamentară care să îl susţină reprezintă o scenă absurdă şi nedemocratică, în condiţiile în care există o majoritate solidă de 65% care îl susţine pe Iohannis.

“Asistăm astăzi în Parlament şi de câteva săptămâni, de când guvernul Boc a rămas singur la guvernare, la o atmosferă de frică, de tensiune, de intimidare şi de şantaj pe care regimul Boc-Băsescu le impun României. Este atmosfera de agonie, de regim de sfârşit de domnie”, a subliniat Mircea Geoană.

Preşedintele PSD a reiterate decizia majorităţii parlamentare de 65% să îl proună pe Klaus Iohannis prim-ministru.
Mircea Geoană a afirmat că insistenţa PDL şi a lui Traian Băsescu de a-l propune pe Lucian Croitoru ca premier, nerespectând voinţa majorităţii parlamentare, arată că preşedintele a provocat criza politică în mod premeditat, pentru a putea avea acces la putere şi la resurse financiare pentru campania electorală.

Candidatul Alianţei PSD+PC la preşedinţie a subliniat că majoritatea parlamentară va adopta o hotărâre a Parlamentului pentru a solicita guvernului un proiect de buget de stat, pentru ca România să poată beneficia de a doua tranşă de împrumut de la FMI.
Mircea Geoană a arătat că noul guvern pe care îl va instala după 6 decembrie va reinstaura stabilitatea şi încrederea că actuala criză poate fi depăşită şi nu vor fi puse în practică măsurile enunţate de Traian Băsescu şi Theodor Stolojan, de majorare a TVA la 22%, de disponibilizare a 20% din angajaţii bugetari şi de întrerupere a plăţii salariilor şi pensiilor.

“Astăzi fiind ziua actualului preşedinte, să îi facem două cadouri. În primul rând să îl lăsăm pe domnul Boc, pe doamna Udrea, pe domnul Berceanu, pe domnul Videanu, să fie la govern, pentru că aceasta este pohta ce a pohtit domnul Băsescu. Iar peste patru săptămâni şi patru zile să îi facem alt cadou, un concediu binemeritat de reculegere, să folosească brevetul de navigator pe care l-a reînnoit vara aceasta, cu un sentiment de premoniţie pentru ceea ce se va întâmpla după 6 decembrie”, a subliniat preşedintele PSD.

Unii au citit și asta: