in

Mircea Geoană: “România are nevoie de o strategie de siguranţă alimentară”

Mircea_Geoana_securitate alimentara“Agricultura tarii romanesti si securitatea alimentara trebuie sa faca parte din strategia de siguranta nationala a Romaniei. Criza economica si politica obliga in primul rand la regandirea unui proiect unitar. O singura Romanie”. Presedintele PSD, Mircea Geoana, i-a asigurat pe agricultorii din toata tara prezenti astazi, 27 octombrie, la o intalnire in judetul Bacau, de tot sprijinul sau, atat acum, cat si in urmatorii 5 ani.

“Agricultura este, in opinia mea, alaturi de investitii, motorul la care poti umbla cel mai usor cand vorbesti de relansare economica. Voi considera problema agriculturii si a strategiei alimentare a Romaniei ca parte a strategiei de dezvoltare, iar Romania are un dezechilibru la acest capitol, pentru ca avem multe alimente din import”, a subliniat liderul PSD.

El a mai declarat ca “problema pe care ne-o reclama majoritatea fermierilor este cea e etichetarii. Astazi, putem investi in 50 de centre de colectare, sortare si etichetare. A doua problema e faptul ca subventiile nu ajung la timp. Ieri am fost la Suceava, unde am vizitat o ferma. Oamenii erau revoltati de faptul ca Guvernul Boc si-un pic a redus subventiile pentru bovine. Problema subventiilor acordate la timp va reprezenta principala problema a fisei postului noului ministru din Guvernul pe care il voi instala.”

Candidatul PSD la presedintie, Mircea Geoana considera inacceptabila situatia politica in care in 5 ani, s-au peridat pe la Ministerul Agriculturii, nu mai putin de 5 ministri de resort.

Mircea Geoana