in

Mircea Geoană: “Statul va deveni un partener strategic al industriei româneşti”

Mircea_Geoana_UCM_ResitaCandidatul Alianţei PSD+PC la preşedinţie, Mircea Geoană, a evidenţiat, miercuri, în faţa muncitorilor de la UCM Reşiţa, că statul român va deveni un partener strategic al industriei româneşti.

Preşedintele PSD a afirmat că, în momente dificile de criză, sprijinirea industriei româneşti poate duce la salvarea multor locuri de muncă.

„Inima mea este alături de industria românească. Pentru viitor va trebui să regândim locul industriei în economia naţională”, a subliniat Mircea Geoană.

Candidatul Alianţei PSD+PC la preşedinţie a afirmat că autorităţile trebuie să înveţe din actuala criză că o creştere economică nu se poate baza decât pe investiţii care produc şi creează locuri de muncă.

„Multă lume a crezut că ne vom putea dezvolta prin speculă imobiliară, prin importuri de mâncare şi bunuri electrocasnice sau credit cu buletinul. Criza aceasta ne-a adus cu picioarele pe pământ”, a spus preşedintele PSD.

Mircea Geoană a propus un parteneriat strategic între autorităţile statului şi întreprinderile din industria românească, pentru ca acestea să fie sprijinite să îşi promoveze produsele la export.

„Fără industrie, fără producţie, fără a produce aici, în România, şi a da noi la export, vom fi încălecaţi, iar de bruma de economie naţională riscă să se aleagă praful. Vă garantez că statul nu va mai fi indiferent şi vom face un parteneriat ca să vă sprijinim financiar, să vă puneţi pe picioare şi să vă ajutăm să exportaţi”, le-a trasnmis preşedintele PSD reprezentanţilor industriei.

Mircea Geoană a accentuat că rolul statului este esenţial pentru ca firme care constituie o mândrie a industriei, precum UCM Reşiţa, să devină nume consacrate pe plan mondial şi motive de mândrie pentru România.

Mircea Geoana