in

Mircea Geoană: “Uniţi suntem puternici, dezbinaţi suntem vulnerabili”

Mircea Geoana 4novCandidatul Alianţei PSD+PC, Mircea Geoană, la preşedinţie, a afirmat, miercuri, la un miting organizat la Iaşi, că după şase decembrie România şi românii îşi vor regăsi unitatea.

„Uniţi suntem puternici, dezbinaţi suntem vulnerabili!”, a subliniat Mircea Geoană.

Preşedintele PSD a evidenţiat că, împreună cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, prezent alături de el pe scena de la Iaşi, vor fi garanţii întoarcerii României la normalitate, la lupta împotriva crizei, pentru locuri de muncă, sprijin pentru agricultură, pentru industrie,pentru educaţie şi sănătate, pentru modernizare şi progres.

„Vom avea un guvern Klaus Iohannis cu majoritate solidă până de Crăciun, vom avea un program de guvernare adevărat, vom avea program anticriză adevărat, vom aduce stabilitate şi normalitate în această ţară!”, a subliniat candidatul PSD+PC la preşedinţie.

Mircea Geoană a arătat că efectele crizei au făcut ca peste o sută de mii de firme să îşi închidă porţile şi 650.000 de oameni să ajungă şomeri.

Preşedintele PSD a arătat că împreună cu PNL viitorul guvern va găsi o îmbinare corectă între valorile liberale care stimulează iniţiativa privată şi valorile social-democrate, o îmbinare între creşterea economică şi progresul social.

„Este o invitaţie de a construi, la 20 de ani de la revoluţie, un model de societate în care cel care investeşte şi care îşi ia un risc în sectorul privat trebuie să fie ajutat, iar atunci când va reveni creşterea economică să simtă bunăstarea şi cel necăjit”, a evidenţiat Mircea Geoană.

Candidatul Alianţei PSD+PC a explicat că viitorul guvern Klaus Iohannis va elimina încă  din prima zi de mandat impozitul forfetar şi va corecta legea salarizării unitare şi legea pensiilor unitare.

Mircea Geoană a reconfirmat faptul că viitorul guvern va aloca 6% din PIB pentru educaţie şi va investi în programe pentru tineri pentru a da şanse egale şi copiilor din familii modeste.

„Nu am avut în ultimii 20 de ani alegeri mai importante decât acestea, pentru că avem în acest moment o răscruce a istoriei naţionale. Încă cinci ani de scandal şi dezbinare reprezintă un risc de neacceptat pentru fiecare dintre români. Voi deveni preşedintele care va pune capăt acestei tranziţii nesfârşite şi păcătoase care a frânt idealurile revoluţiei şi a făcut ca majoritatea românilor să nu aibă acces la bunăstare şi servicii publice”, a arătat candidatul Alianţei PSD+PC.

Mircea Geoană i-a asigurat pe ieşeni, pe de altă parte, că, împreună cu Klaus Iohannis, va face un lobby puternic pentru ca Iaşiul să devină,după modelul Sibiului, capitală culturală europeană.

„Vreau să vă asigur că voi veghea cu toată forţa instituţiei prezidenţiale asupra modului în care se cheltuieşte banul public. Vom dori să avem o guvernare competentă şi cinstită şi vom veghea ca acest nou prim ministru Klaus Iohannis să îşi facă o echipă de oameni competenţi şi oneşti care să facă din guvernare un aliat al poporului şi nu un duşman”, a subliniat preşedintele PSD.