Moldovenii ortodocşi protestează împotriva lui Satana din buletin

foto: http://www.info-prim.md
foto: http://www.info-prim.md

Creştini ortodocşi, care din considerente religioase refuză să-şi perfecteze buletine de identitate tradiţionale, au protestat miercuri, 4 noiembrie, în faţa Palatului Republicii din Republica Moldova. Ei au cerut parlamentarilor să opereze modificări în legislaţie, care le-ar permite să deţină acte de identitate fără cod unic de identificare, dar care să fie recunoscute de toate structurile statale, transmite Info-Prim Neo.

Protestatarii s-au plâns că sunt discriminaţi, că reuşesc cu greu să se încadreze în câmpul muncii, că nu pot să vândă sau să cumpere imobile – pentru că întotdeauna li se solicită acte de identitate cu acel cod de identificare.

„Cerem ca persoanele fără acest cod să beneficieze de aceleaşi drepturi ca şi toţi ceilalţi cetăţeni ai Moldovei”, a declarat Elena Bâtcă, consilier juridic în cadrul Mitropoliei Moldovei.

„Trebuie să existe un alt mecanism de identificare, fără ca acesta să contravină convingerilor religioase ale persoanelor”, a spus un alt protestatar , care s-a prezentat ca şi părintele Teodor Olăraş. „Acceptând acest cod, mă prezint ca şi fiu al acestui sistem antihristic, în vogă astăzi în toată lumea. Cu toate că se spune că pecetea antihristică nu există, dar prin această concentrare electronică spre asta mergem”, a mai spus părintele.

Protestul a fost organizat de Asociaţiei Creştinilor Ortodocşi „Fericita Maica Matroana”. Potrivit datelor organizaţiei, în Moldova sunt peste 10 mii de cetăţeni care deţin Forma nr. 9 – act de identitate provizoriu fără număr de identificare unic. Unii dintre ei au deţinut buletine de identitate cu cod numeric dar au renunţat la acesta. Alţii deţin în continuare paşapoartele de tip sovietic, iar cea mai mare parte nu deţine niciun fel de document.

Unii au citit și asta: