Muniție rămasă neexplodată, descoperită de un bărbat din Borcea

Un bărbat din comuna Borcea a descoperit un proiectil exploziv exploziv de calibru 75 mm (muniţie rămasă neexplodată) în timp ce efectua lucrări în propria gospodărie.

Un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a intervenit prompt şi a înlăturat pericolul.

În cursul dimineții de miercuri, 29 iulie a.c., un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi s-a deplasat pe raza comunei Borcea, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul unui proiectil exploziv de calibru 75 mm (aceasta reprezentând muniţie din timpul celei de-a doua conflagraţii mondiale).

Respectivul element de muniţie rămasă neexplodată a fost descoperit de către un cetăţean în timp ce efectua lucrări de reparare a unui gard din propria gospodărie.

Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, acesta a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia echipajului pirotehnic.

Specialiştii pirotehnişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au intervenit cu promptitudine cu o autospecială pirotehnică şi au ridicat elementul de muniţie rămasă neexplodată, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Unii au citit și asta: