in

Muniție rămasă neexplodată, descoperită de un bărbat din Perișoru

În data de 04.01.2020, ora 14.20, un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Călăraşi s-a deplasat pe raza comunei Perișoru, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul unui proiectil exploziv de calibrul 100 milimetri.

Respectivul element de muniţie rămasă neexplodată a fost descoperit de către un cetățean din comuna Perișoru care a conștientizat pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită și a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia echipajului pirotehnic.

Specialiştii pirotehnişti din cadrul I.S.U. ”Barbu Știrbei” al județului Călărași au intervenit rapid cu o autospecială şi au ridicat elementul de muniţie rămasă neexplodată, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor, ca în momentul în care descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată, să anunţe de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei ” al judeţului Călăraşi la numărul de urgenţă 112.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor ca în astfel de cazuri să respecte următoarele măsuri:
* să nu mişte de pe locurile pe care se află elementele de muniţie descoperite;
* să nu desfacă şi să nu predea la operatorii economici (societăţile ce au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase), elemente de muniţie descoperite;
* să nu folosească elementele de muniţie descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;
* să nu lovească, să nu taie şi să nu demonteze elementele de muniţie descoperite;
* să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniţie descoperite.