in ,

Muzeul Dunării de Jos: Au început înscrierile pentru Salonul anual de artă

Sâmbătă, 19 decembrie 2020, Muzeul Dunării de Jos organizează Salonul anual de artă. Vernisajul va avea loc la ora 13.00 și se va desfășura fără public.

Cei care doresc să participe pot depune între 2 și 4 lucrări la sediul muzeului din strada Progresului nr 4, până pe 16 decembrie.

”Din nou artiștii plastici călărășeni se reunesc într-o frumoasă expoziție de grup, care încununează activitatea lor de peste an în ceea ce privește interesul pentru manifestările plastice din cadrul Muzeului Dunării de Jos, dar și dorința de a fi împreună pe simezele unei instituții, care i-a susținut de fiecare dată. Alături de pictori, graficieni, ceramiști, acuareliști ai locului, vin să expună și nume ale artei contemporane din alte zone ale țări.

Discursurile vizuale pe care le vom vedea sunt surprinzătoare, diferite, dar unitare în cadrul operei fiecărui expozant, implicând o etalare armonioasă prin varietatea de tendințe, prin coloritul exuberant sau mai reținut, prin modernitatea mijloacelor de expresie și prin tendința figurativă.

Sentimentele strict subiective sau cele care operează cu o influență a lumii contemporane, a adevărurilor posibile, se citesc în compoziții încărcate de o atitudine directă, de emoție sau revoltă în raport cu societatea, cu condiția de artist, cu bucuriile mărunte ale zilei. Salonul Anual de Artă 2020 este o sărbătoare, un regal al artei călărășene, chiar și în condiții de pandemie”. Ana Amelia Dincă, curator