in

Muzeul “Dunării de Jos” Călăraşi – implicat în finalizarea unui proiect cu finanţare europeană

dunarea-calarasiMuzeul de Artă Constanţa organizează în cadrul proiectului “Spiritul Dunării” – Fluviul Dunărea, factor generator de sinergii locale si transfrontaliere, Simpozionul final în zilele de 30 – 31 iulie 2009, ora 10.00, la sediul Muzeului de Artă Constanta din B-dul Tomis.

Muzeul de Artă Constanţa a implementat proiectul “Spiritul Dunării” – Fluviul Dunărea, factor generator de sinergii locale si transfrontaliere, finantat de Uniunea Europeană prin Programul Phare CBC România-Bulgaria 2006, în parteneriat cu Galeria de Artă Ruse, Bulgaria si Muzeul “Dunării de Jos” Călăraşi.

Obiectivul general al proiectului a fost acela de a contribui la intensificarea cooperării culturale transfrontaliere si a cunoasterii reciproce între comunitătile oraselor Constanţa, Călăraşi şi Ruse, cu impact direct asupra valorificării si evidentierii elementelor specifice Dunării.

Simpozionul final are ca scop finalizarea eforturilor de promovare a valorilor legate de Dunăre, ca factor generator de sinergii locale si transfrontaliere, prin prezentarea concluziilor proiectului. Rolul acestei prezentări este de a facilita networking-ul între diferiti actori locali care dovedesc deschidere fată de cooperarea transfrontalieră, prin asumarea planului de stimulare a activitătilor transfrontaliere si prin implicarea lor viitoare în dezvoltarea de noi proiecte de mai mare anvergură legate de simbolul european pe care-l reprezintă Dunărea.

Beneficiarii directi ai proiectului sunt comunitătile locale din cele trei orase, turistii si vizitatorii muzeelor partenere, precum si autoritătile publice si alti actori ai dezvoltării locale cu responsabilităti în domeniile economic, cultural si educational.