Muzeul Dunării de Jos Călărași, partener într-un proiect transfrontalier

Luni, 16 decembrie 2019, ora 14.00 şi marţi, 17 decembrie 2019, ora 9.00, Muzeul Dunării de Jos Călărași invită călărășenii să participe la evenimentul organizat în cadrul Proiectului ROBG-499 “Mediu live, interactiv şi virtual pentru muzeele din zona transfrontalieră a Dunării de Jos între România şi Bulgaria” LIVE.

Întâlnirea are loc la Secţia Arheologie, din incinta Consiliului Judeţean Călăraşi.

Proiectul este finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), în cadrul programului Interreg V-A România-Bulgaria.

Partenerul principal al proiectului este Universitatea „Angel Kanchev” din Ruse. Ceilalți parteneri sunt Muzeul Dunării de Jos Călărași, Muzeul Regional de Istorie Ruse, Muzeul Regional de Istorie Silistra și Muzeul Regiunii Porților de Fier.

Proiectul este finanțat în cadrul Axei Prioritare 2: O regiune verde; Obiectiv specific 2.1: Îmbunătățirea utilizării durabile a patrimoniului și resurselor naturale și a patrimoniului cultural.

Obiectivul proiectului:
Moștenirea naturală și culturală a zonei transfrontaliere dintre România și Bulgaria este una dintre cele mai importante din Europa. Multe site-uri situate de-a lungul Dunării sunt incluse în Natura 2000 și în listele UNESCO ca locații ale patrimoniului mondial.

Cele mai importante artefacte și obiecte de pe toate site-urile arheologice sunt păstrate ca parte a colecțiilor zecilor de muzee de pe ambele maluri ale Dunării.

Dezvoltarea tehnologiilor informaționale și de telecomunicații prezintă noi oportunități pentru popularizarea acestor muzee și a colecțiilor lor și va ajuta la readucerea înapoi a oamenilor din era digitală în săli de expozitie Este imposibil să crezi că un singur proiect poate oferi soluții pentru toate problemele legate de conservarea și popularizarea patrimoniului natural și cultural.
Cu acest proiect, ne propunem să facem un pas important înainte în soluționarea acestor probleme prin dezvoltarea de soluții pilot complexe ale diferitelor sisteme ITC, care să ofere beneficiarilor cele mai moderne tehnologii de colaborare on-line și de partajare de conținut.

Grupurile țintă ale proiectului:
Agenții și oficiile de turism, care oferă servicii turistice în regiunea transfrontalieră dintre România și Bulgaria
Muzeele (arheologice, culturale, istorice, etnografice și altele) în regiunea transfrontalieră dintre România și Bulgaria
Instituții educaționale și științifice din regiunea transfrontalieră dintre România și Bulgaria;
turiști și potențiali turiști

Bugetul proiectului este de 479.655,05 euro, din care 407.706,78 euro FEDR.

Unii au citit și asta: