in

Muzeul Dunării de Jos: Expozițiile deschise în Noaptea Muzeelor

Muzeul Dunării de Jos aşteaptă călărășenii sâmbătă, 14 mai 2022, să participe la cea de-a XVIII – a ediţie a Programului European ”Noaptea Muzeelor”.

Ediția din acest an se va desfășura între orele 18.00-24.00.

Vor putea fi vizitate gratuit expoziţiile din cele trei spații de expunere ale muzeului, astfel:
Sediul Muzeului Dunării de Jos
– Expoziția ”Răstignire și înviere”, organizată în colaborare cu Protoieria Municipiului Călărași, prezintă icoane de la început de sec.XIX, continuând cu cele de la sfârșitul acestuia și începutul secolului XX din colecţia Protopopiatului Călărași, dar și icoane de secol XIX din colecțiile muzeului.
– Expoziția ”O poveste dulce – Un secol de iubire”, organizată în colaborare cu Asociația ”Muzeul Jucăriilor” București, prezintă 400 de exponate (cutii de bomboane, ambalaje de dulciuri, reclame, recipiente răcoritoare), fabricate în România în perioada 1900-1989.
– Expoziția “Drumul spre unire. 1914 – 1918”, dedicată eroilor știuți și neștiuți ai acestor locuri care cu demnitate, onoare și curaj și-au pus viața în slujba României Mari.

Secția Etnografie și Artă populară
– Expoziția permanentă ” Meşteşuguri tradiţionale la apus”
– Prezentare de către copiii de la Nicolae Bălcescu (Preasna), coordonați de către dna Doina Bobârcea, a obiceiului Caloianului și Paparudele, care va avea loc în fața secției, începând cu ora 20.00.

Secția Arheologie
– Expoziţia permanentă ”Evoluţia comunităţilor umane la Dunărea de Jos”
– Atelier de modelaj în lut
– Lansarea minidocumentarului “Povestea Caloianului”
– Prezentare SmartLab de către specialiști de la Biblioteca Județeană

Luxemburg

La zi: 11 mai – curiozităţi, aniversări

Călărași: Spectacol cu Urechilă, fugit de la circ