Muzeul Municipal Călărași: Lansare de carte, care se transformă într-un …pian”

Marți, 10 decembrie 2019, la ora 18.00, la Muzeul Municipal Călărasi, va avea loc lansarea volumului ,,Cu alte cuvinte … Festivalul George Enescu văzut prin ochii unui om obișnuit”, de Luminița Velciu. Alături de autoare vor fi elevii Şcolii Gimnaziale cu program de muzică „Nicolae Titulescu”.

,,Ca orice organism viu, o campanie se creşte încet şi cu răbdare.

Mai întâi se iveşte ideea. Apoi, în solul bine pregătit, se pune sămânţa care se udă cu dragoste. Când a răsărit, se curăţă precum planta de buruieni: de prejudecăţi, de spaime, de împotriviri, de „n-o să iasă!”. Se dă la soare, se stropeşte, se sapă la rădăcină şi, când fructul s-a pârguit, se aşteaptă culesul.
Aşa şi cu campania „Cartea care se transformă într-un …pian”. A crescut precum Făt – Frumos în 3 luni cât alţii într-un an şi…e gata de cules.

Pornită în septembrie, în timpul Festivalului Internaţional „George Enescu”, de la o idee năstruşnică prin care mi-am dorit să transform cartea „Cu alte cuvinte…Festivalul George Enescu văzut prin ochii unui om obişnuit” într-o pianină de studiu pentru un copil talentat din provincie, dar fără posibilităţi de a-şi cumpăra un instrument, iată cum, pe negândite, această campanie şi-a împlinit menirea.

De aceea, vă invit marţi, 10 decembrie 2019, ora 18.00, la Muzeul Municipal Călăraşi (fosta primărie) pentru o lansare cu surprize. Cartea se va întâlni în cadru festiv cu oamenii oraşului copilăriei mele, unde mi-am format educaţia muzicală, dar, mai mult decât atât, va deveni un pretext pentru a vă învălui în poveşti muzicale împreună cu cei mai tineri pianişti din Călăraşi – – şi cu dascălii lor minunaţi care pregătesc clipă de clipă, cu migală de artizan, generaţia de mâine a muzicienilor Festivalului Internaţional „George Enescu”.

Fiecare carte cumpărată ajută la cumpărarea altei pianine…şi alta…

Dacă am reuşit odată, este datorită vouă! Şi tot împreună vom reuşi să dăm o şansă fiecărui copil talentat din România!”, transmite Luminița Velciu.

Unii au citit și asta: