O magazie cu lemne a luat foc în Nana

În seara zilei de 24 iunie 2020, două echipaje profesioniste de stingere a incediilor din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti au fost solicitate să acţioneze în localitatea Nana, pe strada Marin Preda, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, proprietate individuală (magazie de lemn în care erau depozitate lemne de foc şi mai multe materiale).

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta cu flacără și cu fum dens la nivelul magaziei din lemn, existând riscul de extindere a arderii la casa proprietarului şi la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate.

Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 120 de minute, lichidând incendiul în limitele găsite.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza unui scurt circuit electric produs la nivelul unu conductor electric defect / neizolat corespunzător, care alimenta instalaţia magaziei din gospodărie.

În urma incendiului au ars: o magazie din lemn construită pe o suprafaţă de aproximativ 60 metri pătraţi, două tone lemne de foc, mai multe bunuri materiale depozitate în anexă, fiind înregistrate pagube în valoare de aproximativ 5000 de lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă şi la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt şi au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 60.000 de lei.

La locul incendiului s-a deplasat şi un echipaj de prim ajutor SMURD, însă din fericire, nu a fost nevoie de intervenţie.

La această ]ntervenţie a participat şi un reprezentant al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de urgenţă al comunei Nana.

Unii au citit și asta: