Ne mândrim cu ei: Trupa de teatru “Trepte”, pe scena teatrului Nottara

Trupa de teatru “TREPTE” din Călăraşi va fi prezentă pe scena Teatrului Nottara Bucureşti, cu spectacolul “Eu când vreau să fluier, fluier!”

Regia artistică: Ştefan Niţu

Evemimentul are loc miercuri, 25 aprilie 2018, ora 19.30, în sala “G.Constantin”.

Acest spectacol face parte din proiectul Centrului Judeţean de Cultură şi Creaţie Călăraşi, în parteneriat cu Teatrul Nottara Bucureşti.

“Eu când vreau să fluier, fluier” este o piesă de teatru scrisă de Andreea Vălean în anul 1997.

Acţiunea care se petrece într-un penitenciar este de o simplitate debordantă. Pe scurt, o tânără studentă la sociologie primeşte (cu greu) permisiunea de a face un studiu într-un corecţional de băieţi, iar primii trei selectaţi de conducere în acest scop corespund, accidental, celor trei “clase” ierarhice ale sistemului de detenţie.

Fata – studentă la sociologie este interesată de un studiu pe tema delicvenţei juvenile. Gardianul nu înţelege care e rostul discuţiilor “cu nişte degeneraţi… afirmând că viaţa lui e mai importantă… fiind, desigur, un roman. Fata insistă. Apărătorul de uşi zice că trebuie să-i facă instructaj: “Să nu-i atingeţi, că au SIDA”. Degeaba tânăra îi explică acestuia că nu există nici un risc. El o ţine “langa” pe-a lui. Totuşi, este lăsată să vorbească cu Jupânul, Ursul şi Nepotul – cei trei adolescenţi aleşi pentru studiu.

Primită cu neîncredere de deţinuţi, Fata le câştigă rapid încrederea ! Băieţii sunt cooperanţi. Unul completează un formular, altul cântă şi Jupânul se dă în “petec”. La un moment dat, Nepotul cântă şi toţi dansează.
Intră Gardianul. Este lovit pe motiv că a întrerupt distracţia. Luat ostatec, băieţii cer un elicopter şi o valiză de bani de la comandantul penitenciarului. Primesc porţii de mâncare până la satisfacerea cererilor. Visează să ajungă în America. Să-şi deschidă un bar. Gardianul trezit din troznitură este legat. I se ia pistolul. Jupânul trage câteva focuri. Îşi pierde răbdarea. Dar în frenetica gaşcă visarea continuă… Intră în joc şi cel deposedat de armă. Zice că se vrea paznic la ei. Jocul continuă…

Distribuţia:
Fata: Diana Creţu / Ana Maria Manea
Jupânul: Ştefan Spînu
Ursul: Adrian Berbecel
Nepotul: Adrian Ciochinaru
Gardianul: Vlad Batală / Florin Vechiu

Unii au citit și asta: