in

Nepăsarea britanică a îmbolnăvit de gripă porcină un copil din Călăraşi

PD*29090606Caz strigător la cer de nepăsare britanică, un copil din Călăraşi fiind infectat cu virusul gripal AH1N1, într-o tabără de copii din Anglia. Deşi unii dintre copiii aflaţi în tabără prezentau simptome care-i făceau suspecţi a de a avea gripă porcină, aceştia nu au fost izolaţi, ba mai mult – singura asistenţă medicală a fost asigurată de o infirmieră.

Părinţii copilului din Călăraşi au contactat autorităţile din România care au luat măsuri astfel încât copiii întorşi din tabăra britanică să fie reţinuţi încă de pe aeroport, înainte de a intra în contact cu familiile sau alte persoane.

Copiii români întorşi în ţară, inclusiv copilul din Călăraşi au fost internaţi direct la   Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş” din Bucureşti şi trecuţi sub tratament antiviral, după ce Institutul Cantacuzino a confirmat infectarea cu virusul AH1N1 a acestora.

În prezent, starea copilului din Călăraşi este bună, părinţii acestuia fiind revoltaţi şi acum de indiferenţa britanicilor.

www.infomuntenia.ro