Nicolae Dragu ar putea pierde calitatea de consilier judeţean

Legea este clară: în situaţia în care partidul pe listele căruia un consilier a fost ales îi retrage acestuia calitatea de membru, acesta pierde mandatul.
În această situaţie ar putea fi fostul primar al municipiului Călăraşi, Nicolae Dragu, dacă partidul din care face parte, UNPR, va lua decizia excluderii din partid.

Motive ar fi… Deşi preşedintele UNPR Călăraşi, Vasile Nedelcu, anunţa la începutul campaniei electorale că formaţiunea sa va sprijini USL în campanie, se pare că Nicolae Dragu acţionează pe dos.

În ultimele ore de campanie electorală, în municipiul Călăraşi au fost distribuite mai multe pliante în care fostul primar Dragu apărea lângă candidata PP-DD, Maria Dragomir, cu afirmaţia de susţinere a acesteia şi îndemnul la vot în favoarea doamnei.

Contactată de noi, Maria Dragomir s-a abţinut să comenteze motivele pentru care Nicolae Dragu nu a respectat linia UNPR, de cooperare cu USL, dar a recunoscut că se bucură de sprijinul fostului primar.
Am dorit să obţinem un punct de vedere şi de la Nicolae Dragu, însă acesta n-a putut fi contactat.

Interesant este că preşedintele UNPR, senatorul Vasile Nedelcu, anunţa, într-un comunicat de presă, că „pentru întărirea capacităţii organizatorice în perioada alegerilor parlamentare, a fost desemnat dl. Nicolae DRAGU- preşedinte de onoare şi membru al Biroului Politic Permanent Judeţean pentru coordonarea politică a întregii activităţi la nivelul Organizaţiei municipale UNPR Călăraşi.”

Fără un punct de vedere din partea acestuia, nu putem specula motivul pentru care Nicolae Dragu a ales să sprijine alţi candidaţi decât hotărâse partidul din care fostul primar face parte. Rămâne de văzut doar dacă gestul acestuia va fi urmat de excluderea sa din partid, situaţia în care ar putea pierde calitatea de consilier judeţean.

Dealtfel, Nicolae Dragu este cunoscut pentru gesturile îndrăzneţe pe care le face, cea mai de ispravă fiind aceea de susţinere a lui Traian Băsescu, în vreme ce el era membru al Partidului Naţional Liberal.

Unii au citit și asta: